В Закарпатській області у с. Кам’яниця через необережне поводження з вогнем горіла лазня

В Закарпатській області у с. Кам’яниця через необережне поводження з вогнем горіла лазня

28.10.15 11:15 0 605
25 жовтня в с. Кам’яниця Ужгородського району на території приватного обійстя загорілася лазня. Батьки власника господарства на момент появи вогню знаходилися в будинку, розташованому за 15 метрів від осередку пожежі. Вони почули тріщання дощок, вибігли надвір й побачили, як горить дерев’яна будівля лазні. О 16:35 подружжя повідомило про подію до Служби порятунку «101».

Спочатку на місце пожежі приїхали вогнеборці з 15-ї державної пожежно-рятувальної частини. Невдовзі їм на допомогу прибули бійці ДПРЧ-14. Таким чином, боротьбу із вогняною стихією вели два відділення пожежників. Уже за годину після отримання виклику, о 17:35, рятувальники локалізували загорання, не давши полум’ю перекинутися із дерев’яних стін на внутрішнє приміщення лазні. О 20:40 пожежу вдалося повністю ліквідувати.

Остаточну причину виникнення пожежі з’ясовують правоохоронні органи. Найімовірніше, до загорання призвело необережне поводження з вогнем. У неділю мати власника обійстя, прибираючи в лазні, вирішила спалити в грубці кілька гілок. Потім золу з печі жінка помістила в картонний ящик і поставила його на дошки, приперті до зовнішньої стіни будівлі. Дошки загорілися й вогонь із них швидко поширився на решту дерев’яної лазні. Як наслідок, полум’я знищило 36 кв. м. покрівлі, 10 кв. м. стіни, а також пошкодило 30 кв. м. перекриття споруди. Завдані пожежею збитки оцінюють у 120 тисяч гривень.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ