Буковина: рятувальники провели в дитячому садочку пізнавально-розважальний захід «Граючись – навчаємо»

Буковина: рятувальники провели в дитячому садочку пізнавально-розважальний захід «Граючись – навчаємо»

28.10.15 16:46 0 577
26 жовтня в Чернівцях в дошкільному навчальному закладі № 41 «Пізнайко» пройшов інформаційно-розважальний захід «Граючись – навчаємо». Проведення заходу було організовано дирекцією даного закладу та працівниками Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Організатори дійства мали на меті в ігровій формі навчити маленьких діток важливості дотримання правил безпеки в повсякденному житті та діям у разі виникнення пожежі.

Сам захід був проведений у формі змагань, а його учасниками стали дві команди, «Сонечко» та «Сніжинка», які змагалися у чотирьох естафетах. В ході першої з них дітлахи повинні були на хвилину стати справжніми рятувальниками і подолати смугу перешкод. Так, дітки мали проповзти по лавочці та пролізти крізь «тунель». Кожен учасник намагався подолати дану естафету якомога швидше, а партнери по команді завзято підтримували його.

В наступному етапі маленькі вихованці дитячого садочку повинні були діяти гуртом, щоб ліквідувати умовну пожежу. Так, малеча з допомогою відер набирали воду із «колодязя» та передавали його один одному. Слід зазначити, що при цьому дітки дуже старалися не розлити воду і донести відро до місця умовної пожежі.

Третя естафета допомогла навчити дітей тому, що пожежу можна ліквідувати не лише водою. Малеча намагалася поцілити мішечком із піском у ціль. «Дітки, запам’ятайте, що пісок є однією із тих речовин, яка допоможе ліквідувати пожежу на початковій стадії горіння» – звернулися рятувальники до малечі.

В наступному, четвертому і заключному етапі, дітки демонстрували свої знання щодо дій у разі виникнення пожежі. Так, малеча повинна була набрати телефонний номер Служби порятунку 101 та правильно повідомити про пожежу.

Наприкінці заходу, організатори відзначили, що всі вихованці дошкільного навчального закладу дуже старалися і цілком справедливим підсумком змагань є те, що перемогли обидві команди. Рятувальники вручили вихователям листівки та диски з навчальними фільмами, щоб в подальшому навчати дітей правил безпеки. «Найважливішим підсумком всього проведеного дійства стало те, що наші дітки отримали необхідні знання та показали, що мають певну базу знань, яка допоможе їм у разі необхідності» – підбила підсумки заходу завідуюча ДНЗ № 41 «Пізнайко» Лариса Колесник.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькій області ...
Наступна новина: На Рівненщині інспектори ...

КОМЕНТАРІ