Органи прокуратури Рівненщини з початку 2015 року розглянули майже 5 тисяч звернень

Органи прокуратури Рівненщини з початку 2015 року розглянули майже 5 тисяч звернень

28.10.15 10:26 0 539
До органів прокуратури Рівненської області за 9 місяців 2015 року надійшло майже 5 тисяч звернень.

Значна кількість їх надходження зумовлена суспільно-політичними та соціально-економічними змінами в державі. Саме тому, суттєвого зменшення розглянутих органами прокуратури звернень не спостерігається.

Не вплинув на кількісні показники надходжень звернень той факт, що органи прокуратури позбавлені функції нагляду за додержанням і застосуванням законів. Неналежне реагування органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на порушення конституційних прав і свобод, а подекуди – їх бездіяльність, пов'язана, зокрема, з дублюванням функцій, зумовлює надходження повторних звернень в органи прокуратури.

Найбільш актуальними залишаються питання у сферах земельних правовідносин, призначення та перегляд розміру пенсій, надання матеріальної допомоги, неналежного здійснення повноважень працівниками комунальної сфери, виплати заробітної плати тощо.

Загалом за належністю до органів, уповноважених розглядати по суті порушені у зверненнях питання, надіслано майже 1700 звернень або кожне третє із розглянутих.

Вирішено прокурорами майже 3,2 тисячі звернень, з яких 58 надійшли від народних депутатів України.

Із загальної кількості вирішених 55% становлять скарги з питань досудового розслідування, 6% – представництва інтересів громадян та держави в суді, 1% – нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства.

Слід зазначити, що поширені випадки, коли громадяни звертаються до органів прокуратури з питань, які не відносяться до їх повноважень, тому останнім прокуратурою надано роз'яснення.

Значна увага прокурорами приділяється питанням особистого прийому громадян.

Так, на особистому прийомі прокурорами прийнято більше тисячі звернень від громадян.

Безпосередньо до приймальні громадян прокуратури області звернулось 668 осіб, з яких письмові звернення подали 352 громадянина.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Працівники міліції ...

КОМЕНТАРІ