Випускник Рівненського центру профтехосвіти служби зайнятості вивчав ковальство в Голландії та Бельгії

Випускник Рівненського центру профтехосвіти служби зайнятості вивчав ковальство в Голландії та Бельгії

28.10.15 09:33 0 519
Дмитро Паламарчук зі Шпанова закінчив Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості у 2013 році, отримавши професію коваля ручного кування. Вчитель за освітою полюбив це ремесло усією душею. Намагався перейняти усі секрети роботи з металом від свого наставника, майстра виробничого навчання Сергія Торулі, брав участь у виставках та фестивалях ковальського мистецтва, етнографічних заходах, майстер-класах відомих ковалів, зокрема, Хууба Сенсена з Голландії.

Після навчання Дмитро започаткував власну справу і має уже широке коло замовників, які цінують його творчий підхід до виготовлення навіть чисто ужиткових речей. Але майстер продовжує працювати над вдосконаленням своїх умінь, приміром, щоб кувати орнаментальні речі, бере уроки малювання.

Нещодавно Дмитро Паламарчук гостював у Хууба Сенсена Голландії, вивчав його прийоми кування, бачив, як він навчає своїх учнів, які інструменти використовує. Саме інструменти та різноманітні пристосування викликали найбільше захоплення.

За сприяння старійшини ковальства Дмитро взяв участь у фестивалі в Бельгії, під час якого викував вишукану «ніжку» для кришталевого келиха. Хууб Сенсен схвально оцінює прагнення молодого коваля до самовдосконалення, його практичні уміння та художній смак. На знак поваги він подарував Дмитру шкіряного ковальського фартуха зі своїм автографом, а також замовив Дмитру виготовлення кованого ліжка та запросив його з родиною на Різдво у Голландію.

Сповнений враженнями та новими планами, Дмитро Паламарчук повернувся в Україну та продовжує розвивати і своє мистецтво, і свій бізнес. Його порада тим, хто не цурається важкої праці і любить метал: «Крокуйте до своєї мрії, навчайтеся ковальству у центрі профтехосвіти служби зайнятості. Будете твердо стояти на ногах й упевнено дивитися в майбутнє».

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ