Сергій Надал: «Тернопіль першим серед міст України впроваджує систему електронних закупівель PROZORRO»

Сергій Надал: «Тернопіль першим серед міст України впроваджує систему електронних закупівель PROZORRO»

28.10.15 11:51 0 554
Тернопіль запроваджує у практику органу місцевого самоврядування електронні петиції та систему електронних закупівель PROZORRO. Як розповідає міський голова Сергій Надал, обидва сервіси уже діють і будь-хто може перейти на них із сайту Тернопільської міської ради з розділів «Електронні закупівлі» та «Петиції».

«Тернопіль є першим серед інших міст, де впроваджується проект «PROZORRO». Адже раніше він використовувався на рівні міністерств, - каже Сергій Надал. - Основна мета цього ресурсу - ефективне використання коштів місцевого бюджету, зокрема сум, які не підпадають під дію Закону «Про здійснення державних закупівель», тобто це до 200 тисяч гривень на товари та послуги та до 1,5 мільйони гривень на виконання робіт».

Начальник управління економіки, промисловості та праці Тетяна Корчак каже, що міська рада продовжує демонструвати відкритість щодо використання коштів із міського бюджету. Адже на сайті міської ради уже тривалий час діють розділи «Відкритий бюджет» та «Тендери». А з 1 жовтня Тернопільська міська рада розпочала здійснювати закупівлі через систему електронних закупівель «PROZORRO».

«Уже є розпочаті і декілька завершених процедур електронних закупівель, - розповідає Тетяна Корчак. - Під час процедури аукціону ми не бачимо, хто подає пропозиції. Адже система у кінцевому результаті лише показує того, хто подав найнижчу ціну. Далі ми вивчаємо інформацію про переможця і після цього підписуємо договір».

«Електронні петиції» - це другий інноваційний проект, який реалізовує Тернопільська міська рада спільно із фондом Східна Європа. Раніше міська рада разом з цим фондом впроваджувала проект «Відкрите місто».

««Електронна петиція» - особлива форма колективного звернення громадян. На сайті Тернопільської міської ради у розділі «Петиції» будь-хто може або подати власну петицію, або підтримати уже створену, - каже начальник патронатного відділу Максим Черкашин. - Протягом наступних двох днів петиція появляється на сайті і з цієї дати до трьох місяців на її підтримку повинно бути 250 голосів. Далі, за умови набрання цієї кількості голосів, петиція передається на розгляд виконавчого комітету або сесії Тернопільської міської ради».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ