Волинська область: рятувальники посилюють увагу населення до питань пожежної безпеки

Волинська область: рятувальники посилюють увагу населення до питань пожежної безпеки

28.10.15 11:12 0 545
З настанням холодної пори року різко зростає ризик виникнення пожеж через порушення правил користування приладами опалення як в приватному житловому секторі, так і на об’єктах господарювання. З метою запобігання таким ситуаціям, 26-27 жовтня рятувальники Горохівського, Ратнівського та Рожищенського районних відділів Управління ДСНС у Волинській області організували та провели профілактичні заходи для підвищення рівня знань населення, а також працівників установ і громадських закладів з правил пожежної та техногенної безпеки.

Зокрема, з працівниками сільськогосподарського підприємства в с.Звиняче Горохівського району фахівці наглядово-профілактичного блоку провели практичне заняття з відпрацювання дій добровільного пожежного формування об’єкту на випадок пожежі за допомогою вогнегасників та внутрішнього протипожежного водопроводу.

Під час комплексного відпрацювання Ратнівської та Дубищенської селищних рад відповідно Ратнівського та Рожищенського районів рятувальники здійснили подвірні обходи помешкань одиноких громадян похилого віку та багатодітних сімей.

Під час спілкування з людьми рятувальники наголошували на суворому дотриманні вимог пожежної безпеки в побуті, застерегли пенсіонерів від надмірного перегрівання печей опалення та безпечного користування відкритим вогнем, а батькам наголосили не залишати малолітніх дітей вдома наодинці з увімкненими газовими та приладами опалення, ховати від малечі сірники.

Під час відпрацювання рятувальники Рожищенського райвідділу провели інструктаж з правил пожежної та техногенної безпеки із працівниками селищної котельні, а також відвідали також місцевий дошкільний заклад №1, де провели пізнавальну бесіду з правил безпеки для діток віком від 3-6 років.

Під час спілкування з маленькими слухачами, фахівці ДСНС роз’яснили їм небезпеку пустощів з вогнем та ігор поблизу автомобільних доріг, закликали не виходити на лід без супроводу дорослих, не зачіпати незнайомі предмети на вулицях і в транспорті та завжди слухатись дорослих. На завершення короткого уроку діти вивчили і хором повторили номери виклику пожежно-рятувальної та інших служб екстреного реагування і пообіцяли ніколи не пустувати з ними по телефону.

Управління ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ