Чернігівська область: рятувальники проводять профілактичні відпрацювання приватного житлового сектору громадян

Чернігівська область: рятувальники проводять профілактичні відпрацювання приватного житлового сектору громадян

28.10.15 11:21 0 520
З початку року на Чернігівщині спостерігається напружена ситуація з пожежами. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року їх кількість збільшилась майже на 39,6 % і склала 2110 випадків. Крім того, внаслідок дії небезпечних факторів вогню загинуло 58 осіб, ще 19 отримали травми. Основна кількість пожеж та 100% трагічних випадків припадають на приватний житловий сектор громадян. Аналіз ситуації свідчить про те, що причиною цьому є власна необережність, а у деяких випадках відверте ігнорування населенням заходів безпеки, зокрема при поводженні з вогнем, небезпечними предметами і речовинами, а також під час експлуатації електричних і нагрівальних приладів.

З огляду на це, фахівцями підрозділів Управління ДСНС у Чернігівській області у тісній взаємодії з представниками органів влади й місцевого самоврядування, соціальними працівниками та правоохоронцями постійно здійснюються профілактичні відпрацювання приватного житлового сектору. Слід зазначити, що рятувальники Чернігівщини щотижнево здійснюють інструктажі на території близько 30 населених пунктів. В ході роботи першочергова увага приділяється помешканням самотніх громадян похилого віку, інвалідів, багатодітних і неблагонадійних родин. Під час подвірних обходів доводяться правила пожежної безпки під час експлуатації обігрівальних приладів, основні вимоги безпечного перебування у лісових масивах, екосистемах, біля водойм, а також роз'яснюється алгоритм дій у разі виникнення терористичної загрози та виявлення вибухонебезпечних предметів. В період канікул діти мають багато вільного часу для дозвілля й не завжди перебувають у полі зору дорослих, тож батькам рятувальники розповідають про небезпеку дитячого травматизму в результаті залишення їх без відповідного контролю та нагляду.

Під час інструктажів фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій акцентують увагу населення на усуненні наявних протипожежних недоліків, а також вручають профілактичні пам’ятки й листівки. Заходи, що тривають, направлені на те, аби звернути увагу мешканців житлового сектору відповідально ставитися до вимог безпечного перебування у побуті та під час відпочинку.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ