Святкуємо 150-річчя Житомирського обласного краєзнавчого музею разом

Святкуємо 150-річчя Житомирського обласного краєзнавчого музею разом

29.10.15 10:26 0 487
25 жовтня, Житомирщина святкує 150-річчя створення обласного краєзнавчого музею. На урочистості з подарунками завітали науковці, історики, колеги з інших музеїв області, представники влади.

Директор музею, Роман Насонов, розповів історію його створення, яка почалася з невеликої колекції мінералів і заклала майбутній фундамент краєзнавчого музею.

«Наш заклад вже досягнув того віку, коли про нього можна писати історію. І це буде не брошура, а книга. І сторінки її будуть різними: як величними, так і ліричними, як трагічними, так і комічними. Однак протягом всього часу свого існування музей був, є і буде тим місцем, де органічно поєднуються між собою минуле, сьогодення та майбутнє», – зазначив Роман Насонов.

Головним завданням колективу є відновлення історичного відділу, починаючи від археології і закінчуючи кривавими подіями Майдану та на сході України. І саме за таку відповідальну та кропітку працю найкращим працівникам музею були вручені грамоти та подяки.

Всі відвідувачі музею можуть ознайомитись з виставкою етнографії та картинною галереєю. А з нагоди свята у краєзнавчому центрі міста відкрили відділ природи, який є справжньою родзинкою музею.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці відбулось ...
Наступна новина: За 9 місяців 2015 року ...

КОМЕНТАРІ