В Житомирській області за 2 тижні роботи нового керівника Олевської міліції розпочато 10 кримінальних проваджень проти перекупників та копачів бурштину

В Житомирській області за 2 тижні роботи нового керівника Олевської міліції розпочато 10 кримінальних проваджень проти перекупників та копачів бурштину

29.10.15 11:07 0 487
В Олевському РВ УМВС у середині жовтня було призначено нового керівника Івана Брензовича. Одним з пріоритетів у роботі правоохоронців полковник міліції вважає протидію у взаємодії з іншими відповідальними органами та службами незаконному видобутку сонячного каменю, що фактично руйнує місцеву природу.

Упродовж двох тижнів Олевським РВ УМВС ініційовано та разом з УМВС, працівниками СБУ, прокуратури, прикордонниками, екологами та лісівниками проведено 10 рейдів по місцях можливого видобутку бурштину на територіях Тепеницької, Замисловицької сільських рад, у лісових масивах поблизу сіл Шебедихи, Обище, Хмелівки та інших.

У результаті виявлено, припинено та задокументовано близько 12 фактів роботи підпільних копалень.

У порушників вилучено 6 одиниць транспорту, у тому числі автомобілі «Мерседес», «Сузукі», ЗІЛ-131, ГАЗ-66, гусеничний екскаватор та інші, 3 мотопомпи кустарного виробництва, генератор, бензопилу, глибинний насос, сотні метрів пожежних рукавів, лопати та інші знаряддя. Також доказами протиправної діяльності у відкритих кримінальних провадженнях за виявленими фактами є вилучений бурштин загальної вагою понад 6 кг.

На місцях подій було затримано 10 осіб, двом з яких уже оголошено про підозру у вчиненні кримінального діяння, передбаченого ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Також правоохоронцями було задокументовано факт скупки 21-річним жителем райцентру бурштину у лісі, неподалік с. Хмелівки Олевського району. У салоні його транспортного засобу під час огляду міліціонери вилучили поліетиленовий пакет з камінням бурштину, електронні ваги та майже 2 тисячі гривень.

Під час профілактичних рейдів працівниками міліції також виявлено факт незаконого використання зброї. В лісовому урочищі поблизу с. Шебедиха 22 жовтня під час огляду автомобіля «Mitsubisi» під керуванням жителя області вилучено мисливський гладкоствольний вінчестер та патрони до нього, а також травматичний пістолет, які перевозилися без відповідного дозволу. Розпочато кримінальне провадження.

- Загалом, залучаючи максимально можливу кількість рейдувальників, ми адекватно ситуації посилюємо заходи з протидії незаконним копальням, - наголосив Іван Брензович. – У першу чергу, наші зусилля спрямовані на скупників бурштину та організаторів цього нелегального бізнесу.

Олевський РВ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів вшановує своїх ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ