Луцьк: медичні фахівці міста взяли участь у тренінгу з питань кризових комунікацій щодо вакцинації проти поліомієліту

Луцьк: медичні фахівці міста взяли участь у тренінгу з питань кризових комунікацій щодо вакцинації проти поліомієліту

29.10.15 12:06 0 550
Днями Міністерство охорони здоров'я України спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у місті Києві організували тренінг для медичних працівників з питань кризових комунікацій щодо вакцинації проти поліомієліту.

Участь у ньому взяла Волинська регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації при застосуванні вакцин, у складі якої перебувала і міський педіатр управління охорони здоров'я міської ради Світлана Ніколаєнко.

Як відомо, Міністерство охорони здоров'я України отримало від Міжнародного дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в якості гуманітарної 1,1 млн доз інактивованої вакцини проти поліомієліту (ІПВ) та 3,7 млн доз вакцини проти поліомієліту оральної, живої (ОПВ) виробництва Санофі Пастер, Франція.

Під час тренінгу було наголошено, що важливо ефективно використати надану вакцину для проведення як планових щеплень дітям, так і тим, що не отримали вакцинацію у попередні роки. Це має велике значення враховуючи, що рівні охоплення щепленнями дітей проти поліомієліту є критично низькими у всіх регіонах України.

Учасники обговорили питання актуальності та поширеності поліомієліту у світі, стратегічний план ліквідації поліомієліту у світі та підтримання статусу України як країни вільної від поліомієліту, особливості оральної та інактивованої вакцини, техніку введення вакцини, порядок її зберігання з дотриманням «холодового ланцюга», а також ефективного консультування батьків, медичних працівників, представників медіа та громадськості з питань вакцинації.

Здобуті знання дадуть можливість фахово, своєчасно та на усіх рівнях вжити необхідних заходів, пов'язаних з проведенням вакцинації проти поліомієліту в Україні, а також використати отриманий досвід в питаннях імунопрофілактики в подальшому.

Управління охорони здоров'я Луцької міської ради (тел. 724653)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На виборчій дільниці в ...

КОМЕНТАРІ