Чернігів: Міський голова: Співпраця з Латвією буде продовжуватися

Чернігів: Міський голова: Співпраця з Латвією буде продовжуватися

29.10.15 10:07 0 514
Чернігівський міський голова Олександр Соколов зустрівся із заступником голови Огрської крайової думи Егілсом Хелманісом (Республіка Латвія), який перебуває в Україні у складі офіційної делегації президента Латвії.

Міський голова подякував колезі за прийом дітей з Чернігова, які зараз у Латвії проводять осінні канікули. На думку Е. Хелманіса, для українців і латвійців є цінності, які об'єднують обидва народи. "Дитячі очі не обманюють і у них видно, що поїздка була необхідною", - сказав представник місцевої влади міста Огре.

У ході зустрічі О.Соколов та Е. Хелманіс обговорили низку питань щодо подальшої співпраці між містами-партнерами, зокрема, про обмін досвідом залучення коштів Євросоюзу, втілення спільних проектів, спрямованих на розвиток територіальних громад українського та латвійського міст.

Заступник голови Огрської крайової думи також зауважив, що під час зустрічей на державному рівні у Києві порушувалося питання важливості Чернігова в українсько-латвійському партнерстві. Е.Хелманіс повідомив про наміри втілення пілотного проекту з енергозбереження у навчальних закладах Чернігова і Огре. Зокрема, серед чернігівських шкіл розглядається можливість участі ЗОШ №5.

О.Соколов також зазначив, що сподівається на зміцнення подальшої співпраці не тільки у гуманітарній, але й інших сферах. "Є можливість відкрити нову сторінку в енергозбереженні. На цьому робимо наголос, крім гуманітарних проектів", - підкреслив міський голова Чернігова.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Луцьк: депутати міської ...

КОМЕНТАРІ