Іван Крисак: «Потрібно дати можливість розвитку малому та середньому бізнесу»

Іван Крисак: «Потрібно дати можливість розвитку малому та середньому бізнесу»

29.10.15 09:15 0 593
Про чинники, які сприятимуть розвитку аграрного бізнесу в області йшлось під час Всеукраїнської конференції, яка відбулась 28 жовтня в Центрі Євростудій.

На конференції зібрались науковці з різних областей, студенти та представники влади.

«В області зростають показники виробництва зерна, виготовлення тваринницької продукції, - зазначив перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак. – Щоб повноцінно вийти на світові ринки нам потрібно сконцентруватись на розвитку малого та середнього бізнесу. Адже саме у невеликих підприємствах, на відміну від агрохолдингів, ми матимемо якісний процес переробки продукції і постачання на зовнішній ринок не лише сировини, а й готових виробів. Також таким чином сприятимемо створення нових робочих місць».

Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Олег Напора, лише 20% сировини іде на переробку в області, 60% сировини - експортують за кордон.

Тим часом у Європі потужно розвиваються малі ферми і становлять більшу частину усього аграрного бізнесу, додав застуник директора Київського національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Віталій Сабук.

«Економіка країни не може бути успішною, якщо немає економічно розвинених громад та регіонів. Процес розвитку має бути багатоукомплектованим. У Європі це розуміють, 90% усіх аграрних підприємств там становлять саме малі та середні ферми», - зауважив Віталій Сабук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ