Розпочалися збори фахівців територіальних органів ДСНС України з питань радіаційного,хімічного та медико-біологічного захисту

Розпочалися збори фахівців територіальних органів ДСНС України з питань радіаційного,хімічного та медико-біологічного захисту

29.10.15 15:35 0 615
28 жовтня в Рівному розпочалися дводенні навчально-методичні збори з начальниками секторів (спеціалістами) з питань радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту територіальних органів ДСНС України. В ході даного заходу заплановано проведення детального аналізу стану радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту в усіх регіонах країни, обмін досвідом, а також вивчення основних змін у законодавстві, що стосуються даної сфери цивільного захисту.

У відкритті зборів взяв участь начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук. У своєму слові він, зокрема, зазначив: - «Вибір нашої області для проведення даного заходу є не випадковим, адже на території Рівненщини розташовано 474 потенційно-небезпечних об’єктів, 11 з яких є хімічно-небезпечними. До того ж у нас в місті Кузнецовськ знаходиться Рівненська атомна електростанція. Органами місцевої влади спільно зі службами цивільного захисту вироблено надійний алгоритм дій, що дозволяє в цей непростий час забезпечувати належне функціонування усіх систем життєзабезпечення регіону та тримати ситуацію на постійному контролі». Також, Сергій Крук побажав учасникам зборів плідної праці та вирішення всіх нагальних проблем у сфері цивільного захисту населення і територій держави від будь-яких надзвичайних ситуацій.

У свою чергу, керівник навчально-методичних зборів, начальник відділу радіаційного, хімічного захисту та організації евакуаційних заходів управління захисту населення і територій Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Геннадій Долбіков подякував за гостинність рівненчан та зазначив, що під час зборів необхідно вирішити багато питань щодо організації роботи територіальних підрозділів Держслужби з надзвичайних ситуацій у сфері радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту, а також реагування на надзвичайні події із небезпечними речовинами. «Реалізація та впровадження заходів радіаційного та хімічного захисту населення і територій є важливою складовою системи цивільного захисту в цілому. Позитивних результатів у цьому напрямку можна досягнути лише шляхом налагодження тісної співпраці із місцевими органами влади, відповідними службами та представниками хімічно та радіаційно-небезпечних об’єктів. І лише злагоджена взаємодія із всіма службами дозволить швидко відреагувати на небезпеку та вберегти життя фахівців, які працюють в осередку події, і населення від згубної дії небезпечних речовин» - наголосив Геннадій Долбіков.

В ході теоретичної частини зборів розглядалися питання організації роботи територіальних органів ДСНС України за напрямком радіаційного, хімічного захисту; взаємодії місцевих та центральних органів виконавчої влади при реагуванні на виявлення у незаконному обігу радіоактивних матеріалів; проведення аварійного прогнозування зон можливого хімічного забруднення; порядок медичного сортування потерпілих на місці виникнення надзвичайної ситуації під час аварій з небезпечними хімічними речовинами тощо. Учасники зборів вивчили практичні дії з організації та проведення дозиметричного контролю особового складу підрозділів ГУ ДСНС у Київській області під час ліквідації пожежі у зоні відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення, а також досвід участі львівських рятувальників у міжнародних навчаннях з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій «Україна – 2015».

По закінченню, представники центрального апарату ДСНС провели вивчення рівня фахової підготовки усіх учасників зборів шляхом тестування.

Завтра для учасників навчально-методичних зборів заплановано проведення практичних занять з ліквідації умовних надзвичайних ситуацій на території ПАТ «Рівнеазот» та навчального полігону аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Рівненській області.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ