Волинська область: відбулися змагання з правил надання першої медичної допомоги серед старшокласників Луцька

Волинська область: відбулися змагання з правил надання першої медичної допомоги серед старшокласників Луцька

29.10.15 09:48 0 530
28 жовтня у м. Луцьку відбувся міський етап обласних змагань з правил надання першої допомоги серед школярів. Захід відбувся під патронатом Товариства Червоного Хреста України. Серед організаторів – представники Управління ДСНС у Волинській області, освітяни, а також фахівці управління охорони здоров’я. У змаганнях взяли участь 12 команд загальноосвітніх закладів обласного центру – всього 60 юних медиків, учнів 9-10 класів.

У теоретичній частині змагань учасники виконали тестові завдання з правил надання першої долікарської допомоги, знання основ міжнародного гуманітарного права та історії Товариства Червоного Хреста. У практичній частині діти демонструвати командні навики з порядку надання першої долікарської допомоги людям, які потрапили в неприємні ситуації та зазнали фізіологічних та психологічних травм.

Для цього в кабінетах загальноосвітньої школи №7 м. Луцька облаштували три окремі станції, де члени міської організації Червоного Хреста змоделювали різноманітні кризові ситуації. Зокрема, на станції №1 команди надавали допомогу непритомному юнаку, який на велосипеді потрапив у ДТП та зазнав травми голови. На станції №2 двоє дівчаток начебто травмувалися склом і потребували невідкладної допомоги, а на станції №3 діти демонстрували надання долікарської допомоги людині, яка отримала поранення. У всіх випадках «травми» виглядали максимально реалістично завдяки використанню червоної фарби для імітації людської крові, а рятівникам завжди «допомагали» випадкові перехожі панічними вигуками – це дозволило перевірити уміння юних медиків не втрачати концентрацію в складних ситуаціях.

За виконанням умов конкурсу на кожній станції пильнували декілька членів журі, які оцінювали чимало критеріїв, зокрема дотримання конкурсантами правил особистої безпеки, правильність виконання заходів для порятунку життя потерпілого та виклику кваліфікованої медичної допомоги, самостійність дій кожного з учасників та їх командну роботу. Як зазначила голова журі тренер міжнародного зразка з надання першої долікарської допомоги обласного осередку Червоного Хреста Марія Дубук, всі учасники конкурсу добре впоралися з поставленими практичними завданнями і продемонстрували вміння швидко орієнтуватись у складних життєвих ситуаціях.

«Це заслуга педагогів та результат невтомної праці юнаків і дівчат з вивчення основ безпеки життєдіяльності. У випадку реальної загрози життю чи здоров’ю людини, ці юні медики-рятівники не розгубляться і зможуть надати потерпілим першу долікарську допомогу до приїзду бригад «швидкої допомоги», - наголосила голова журі.

Команда-переможець міського етапу буде визначена за найменшою кількістю штрафних балів у відомостях всіх суддів змагань після ретельного підрахунку. Вона візьме участь в обласному конкурсі, на якому буде вже 5 станцій з практичної перевірки знань учасників.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ