У Волинській області тривають заходи з навчання населення правил безпеки у побуті

У Волинській області тривають заходи з навчання населення правил безпеки у побуті

29.10.15 15:54 0 550
28 жовтня рятувальники ДСНС провели відпрацювання житлового сектору у селищі Ратне Волинської області, під час якого провели навчання громадян правил пожежної безпеки у побуті. Це особливо актуально за умов зниження добової температури, коли мешканці краю посилено обігрівають свої помешкання.

Про просвітницькі заходи співробітники Ратнівського сектору УДСНС України у Волинській області традиційно поінформували органи місцевої влади та закликали активно долучатися до масово-роз’яснювальної роботи серед населення.

Відпрацювання відбулося не тільки у межах приватного житлового сектору, а й охопило багатоквартирні будинки у райцентрі. Головною темою профілактичних бесід із людьми стало дотримання правил пожежної безпеки при користуванні пічним та електричним опаленням восени та взимку. Зокрема, громадянам розповіли про те, де можна розміщувати опалювальні прилади, та як ними користуватися, аби не допустити виникнення пожежі.

Крім того, співробітники ДСНС закликали мешканців Ратного бути обережними при експлуатації застарілої електромережі, зазначивши, що її перевантаження – одна з основних причин виникнення короткого замикання та – як наслідок – пожежі.

Ратнівчанам нагадали й елементарні протипожежні вимоги, які люди нерідко ігнорують: про небезпеку сушіння одягу над газовими плитами та на обігрівачах, а також про необхідність вимикати усі електроприлади перед виходом з будинку.

У оселях, де проживають малолітні діти, рятувальники вказували батькам на те, що сірники, запальнички та легкозаймисті речовини потрібно тримати якнайдалі від малечі.

Важливу увагу під час відпрацювань рятувальники приділили нагадуванню правил пожежної безпеки у побуті самотнім людям літнього віку та особам, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Усні інструктажі підкріплювалися наочними матеріалами, які працівники ДСНС розповсюдили серед громадян.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ