На Хмельниччині за обласну першість змагалися ланки газодимозахисної служби оперативно-рятувальних підрозділів

На Хмельниччині за обласну першість змагалися ланки газодимозахисної служби оперативно-рятувальних підрозділів

29.10.15 17:31 0 635
28 жовтня на базі 7-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Нетішин відбулись обласні змагання за звання «Краща ланка ГДЗС» серед оперативно-рятувальних підрозділів області. Цей захід проводиться щорічно і вже став доброю традицією. Метою проведення змагань, насамперед, є підвищення готовності до дій за призначенням і вдосконалення професійної майстерності особового складу, перевірка фактичного рівня теоретичних знань та практичних навичок газодимозахисників області, адже саме на них покладена найважливіше завдання – рятування людей та евакуація майна на пожежі, розвідка та гасіння пожеж, забезпечення безпечних умов роботи для інших підрозділів, які прибувають на допомогу.

Участь у змаганнях взяли 60 рятувальників з 12 підрозділів області, що мають газодимозахисну службу. На швидкість вогнеборці виконували нормативи з оперативної перевірки апаратів, проводили розвідку в непридатному для дихання середовищі з прокладанням рукавної лінії та подачею ствола в задимлене середовище. Жваво відпрацьовували оперативне розгортання від автомобіля з подачею ствола висувною драбиною на третій поверх навчальної вежі та проводили евакуацію потерпілого за допомогою рятувальної мотузки.

Найкращою ланкою у трьох видах змагань, яка витратила найменше часу на виконання вправ, стала ланка з 7-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Нетішин, друге місце посіли красилівські рятувальники, а з бронзою повернулися додому працівники Аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Заступник начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Петро Сибіга нагородив переможців змагань та зазначив, що рятувальники показали високий рівень підготовки та готові рятувати людей із задимленого середовища.

3 державний пожежно-рятувальний загін

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області під ...
Наступна новина: Вінничина: «Сумнівна» ...

КОМЕНТАРІ