Вінничина: на базі позитивного прикладу ТОВ «Жмеринський елеватор» область може залучати іноземні інвестиції в подальшому,- Валерій Коровій (+фото)

Вінничина: на базі позитивного прикладу ТОВ «Жмеринський елеватор» область може залучати іноземні інвестиції в подальшому,- Валерій Коровій (+фото)

30.10.15 16:05 0 568
Таке переконання висловив голова обласної державної адміністрації, відвідавши 29 жовтня сучасний елеваторний комплекс у місті Жмеринка.

Після проведеної реконструкції підприємство розпочало свою роботу у вересні поточного року. тут встановлено 4 лінії приймання зерна по 200 тонн на годину, 2 лінії відвантаження на залізничний транспорт та 1 - на автомобільний. Потужність об'єкта становить 40 тисяч тонн одноразового зберігання зерна.

За словами директора ТОВ «Жмеринський елеватор», обсяг коштів, залучених на реконструкцію будівель і споруд під елеваторний комплекс, склала близько 15 млн. доларів. Основним інвестором виступила група фондів під управлінням NCH Capital (США).

Керівник області Валерій Коровій оглянув виробничі потужності підприємства та ознайомився з його роботою. Відтак підкреслив, що на базі позитивного прикладу цього комплексу Вінниччина може залучати іноземні інвестиції і в подальшому.

«Для Вінницької області цей проект дуже важливий. Це суто американські інвестиції і, в першу чергу, своєрідна візитівка для подальших перемовин з компаніями, які приходять на український ринок зі Сполучених Штатів Америки, - зауважив голова облдержадміністрації Валерій Коровій. - Дуже важливо, що цей проект реалізований на якісному рівні і безпосередньо в Жмеринці. Адже на надлишкових енергетичних потужностей в місті Вінниця є досить мало і втілення таких проектів на інших територіях, що мають відповідну інфраструктуру, доступ до залізниці, є досить важливим».

Валерій Коровій також відзначив перспективність побудови елеваторних комплексів, зауваживши, що подібні проекти дають можливість забезпечити кругообіг зерна. «Ми очікуємо, що в цьому році Вінниччина збере 4,2-4,3 млн. тонн зерна, сукупні потужності по його зберіганню коливаються у межах 3 млн. тонн. Тож цей напрям є перспективним і має дуже великий потенціал для свого розвитку», - підкреслив голова ОДА.













































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Розважальний ...

КОМЕНТАРІ