Місцеві бюджети Вінниччини отримали 46,7 мільйонів гривень плати за оренду державних земель

Місцеві бюджети Вінниччини отримали 46,7 мільйонів гривень плати за оренду державних земель

30.10.15 10:37 0 474
Землевпорядники Вінниччини забезпечили додаткові надходження до місцевих бюджетів за рахунок оренди земель державної власності.

У Вінницькій області на умовах оренди земель запасу та резервного фонду використовуються масиви площею 87,2 тис. гектарів. Плата за користування землею нарахована в розмірі 69,1млн гривень, що на 16,6 млн гривень більше показників минулого року. Наразі орендарі сплатили 46,7 млн гривень. Отримані кошти поповнили місцеві бюджети області.

Фахівці Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області у минулому та поточному році переглядають ставки орендної плати діючих договорів оренди земель сільськогосподарського призначення. В результаті цього вдалося підвищити ефективність використання земель запасу, резервного фонду та збільшити плату за користування землею. На середня вартість оренди одного гектара землі на Вінниччині складає 790,45 гривень. Це на 173,6 гривень більше ніж у попередньому році.

Довідка

З 1 січня 2013 року Держгеокадастр відповідно до покладених на нього завдань розпоряджається землями державної власності сільськогосподарського призначення в межах визначених Земельним кодексом України безпосередньо або через визначені в установленому порядку його територіальні органи.

Прес-служба Держгеокадастру

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі 20 ...

КОМЕНТАРІ