В Житомирській області що потрібно знати про грип

В Житомирській області що потрібно знати про грип

30.10.15 17:31 0 575
Як повідомлялось раніше, Держсанепідслужбою області проводиться щотижневий моніторинг за станом захворюваності населення на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

В цілому епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ в Житомирській області відповідає середньорічному рівню для відповідної пори року.

Нагадуємо, що дотримуючись кількох простих речей, можна легко уникнути зараження грипом навіть під час епідемії: уникати скупчень людей, користуватись одноразовими масками при необхідності, регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання, повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми, мати чисті руки, користуватися тільки одноразовими паперовими серветками і рушниками.

Грип небезпечний своїми ускладненнями. Найчастіше ускладненням грипу є пневмонія, яка іноді може призвести до смерті хворого.

Грип дуже легко передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом – коли хвора людина кашляє, чхає чи просто розмовляє.

Світовим досвідом доведено, що найефективнішим засобом захисту є специфічна профілактика (вакцинація). Проведення щеплень вакциною захищає організм від вірусів грипу. Вакцина є безпечною та ефективною. Найкращий час для проведення вакцинації напередодні грипозного сезону.

Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей відвернути смертельні наслідки хвороби. До груп ризику входять діти до 5 років, вагітні жінки, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на діабет, хворі на хронічні серцево-судинні захворювання, захворювання легенів ті інші тяжкі хронічні захворювання. Для цих людей грип становить особливу загрозу, оскільки стан їхнього організму суттєво зменшує шанс одужати без ускладнень, а часто – вижити.

Довідково:

Грип – це гостре вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Збудником грипу є віруси (А,В,С), що дуже часто змінюються. Епідемічні спалахи грипу припадають на холодну пору року. Він має симптоми, схожі з іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), але є набагато небезпечнішим. Ознаками грипу є швидкий розвиток захворювання: озноб, слабкість, головний біль, біль в м'язах та суглобах, підвищення температури, кашель і нежить, які з'являються на 2-й або 3-й день.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в епідемічному сезоні 2015/2016 років в Україні, як і інших регіонах північної півкулі, ймовірніше за все, будуть циркулювати наступні штами вірусів грипу:

• A/California/7/2009 (H1N1)pdm09;

• вірус подібний A/Швейцарія/9715293/2013(H3N2);

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Скільки учасників АТО з ...
Наступна новина: Вінницька область: за добу ...

КОМЕНТАРІ