В Житомирській області міністерство юстицій запускає інноваційну систему електронного апостиля

В Житомирській області міністерство юстицій запускає інноваційну систему електронного апостиля

30.10.15 16:47 0 520
Кабінет Міністрів України в ході засідання підтримав ініціативу Мін'юсту, яка забезпечить запуск в Україні системи електронного апостиля. Про це вчора під час засідання Уряду повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Ми запроваджуємо на підставі рішення Уряду новий прогресивний сервіс – електронний апостиль. Це відповідне посвідчення документів некомерційного характеру, які українці отримують в органах юстиції для того, щоб подати їх в відповідні компетентні органи за кордон. Йдеться про договори купівлі-продажу, які посвідчуються нотаріально, рішення судів, свідоцтва про народження та інші документи», – зазначив очільник Мін'юсту.

За його словами, раніше 120 тисяч громадян, які щороку зверталися за цією послугою до Міністерства юстиції, мали 4 рази звернутися до органів юстиції ? подати документи до головного управління юстиції у своєму регіоні, далі управління направляло документи до Києва в Міністерство юстиції. І тільки в Мін'юсті українці з усіх регіонів могли отримати цей документ. Дана система створювала плодюче підґрунтя для бюрократії, черг і побутової корупції.

«Україна приєднається до електронного сервісу, суть якого в тому, що громадяни за місцем проживання в будь-якому органі РАЦСу зможуть подати документи для посвідчення їх електронним апостилем. Ці документи опрацьовуватимуться електронною системою, на них накладатиметься електронний апостиль, і цей документ протягом 24 годин людина може роздрукувати з сайту, або отримати його в тому самому РАЦСі. Не потрібно їхати до Києва, не потрібно стояти в чергах», - наголосив Міністр юстиції.

При цьому, уповноважені представники країни, до якої подаються документи, які потребують посвідчення апостилем, через реєстр зможуть перевірити автентичність апостилю і оригінальність документу.

За його словами, нині до цієї системи вже під'єднані 23 країни, серед яких США, Великобританія, Австрія, Бельгія, Болгарія, Латвія, Грузія, Молдова та інші.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Внесли зміни до Плану ...
Наступна новина: На Вінничині урядом ...

КОМЕНТАРІ