Скільки учасників АТО з Тернопільщини отримали медичну допомогу

Скільки учасників АТО з Тернопільщини отримали медичну допомогу

30.10.15 17:22 0 598
З початку проведення антитерористичної операції за медичною допомогою до закладів охорони здоров'я області звернулось 712 учасники АТО.

Про це повідомили у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

Лікарями загальної практики – сімейної медицини активно на дому здійснено 330 відвідувань демобілізованих учасників антитерористичної операції. За особистою згодою 304 учасникам проведено комплексні медичні огляди, за результатами яких госпіталізовано 139 осіб.

Надзвичайно важливою складовою комплексної медичної допомоги є психологічна реабілітація. В області створено центри по наданню кваліфікованої медико-психологічної допомоги із широким комплексом реабілітаційних заходів на базі Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні (денний стаціонар психіатричного профілю) і Тернопільського обласного наркологічного диспансеру.

На базі Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні стаціонарна допомога надається у Центрі медичної реабілітації і лікування для учасників АТО, яке розгорнуте на 30 ліжок; амбулаторна допомога – на базі денного стаціонару на 100 місць. Надано медичну допомогу – 119 особам стаціонарно та 4 - амбулаторно.

На базі Тернопільського обласного наркологічного диспансеру для реабілітації учасників АТО виділено 35 ліжок на яких проліковано – 35 особи.

В області, крім вищезазначених закладів, медико-психологічна допомога надається на базі Заліщицького госпіталю ветеранів війни. Станом на 20.10.2015 зазначену допомогу надано 34 особам.

Госпіталь співпрацює з територіальними органами соціального захисту населення з питань психологічної та соціальної реабілітації учасників АТО.

Також забезпечено проведення реабілітаційного лікування у Більче–Золотецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні реабілітації (проліковано 57 осіб) та Микулинецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні реабілітації (проліковано 23 особи), де за даною категорією осіб закріплено по 50 ліжок.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині внаслідок ...
Наступна новина: В Житомирській області що ...

КОМЕНТАРІ