Внесли зміни до Плану заходів щодо захисту населення Тернопільської області від іонізуючого випромінювання

Внесли зміни до Плану заходів щодо захисту населення Тернопільської області від іонізуючого випромінювання

30.10.15 16:42 0 562
Під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Івана Крисака відбулася робоча нарада. На ній йшлося про виконання Плану заходів щодо захисту населення Тернопільської області від іонізуючого випромінювання на 2014-2017 роки.

З метою забезпечення захисту життя, здоров'я та майна населення області від негативного впливу іонізуючого випромінювання, спричиненого практичною діяльністю, а також у випадках радіаційних аварій, шляхом виконання запобіжних та рятувальних заходів і відшкодування шкоди, 8 травня 2014 року головою обласної державної адміністрації було підписане відповідне розпорядження. Цим документом було затверджено відповідний План заходів щодо захисту населення.

Старший інспектор відділу цивільного захисту та кадрової роботи управління з питань цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Петро Білей поінформував про виконання заходів організаційного та контрольного характеру вищезазначеної Програми.

Також учасники наради обговорили пропозиції щодо розроблення регламенту взаємодії структурних підрозділів Тернопільської облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади з питань організації роботи в осередках радіологічного і хімічного забруднення при виникненні радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов'язаних з виливом (викидом) небезпечних хімічних речовин, а також запропонували внести зміни у План заходів щодо захисту населення.

«Ми не можемо підходити до виконання даного плану заходів формально, - наголосив перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Крисак. – Тому дуже важливо налагодити чіткий алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з виливом (викидом) небезпечних хімічних речовин».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Комплексне ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ