Як на Тернопільщині борються з корупцією

Як на Тернопільщині борються з корупцією

30.10.15 12:32 0 588
Корупція — одна з найактуальніших соціальних проблем сучасності, яка повною мірою стосується й України. Значний рівень корумпованості нашої держави визнано її політичним керівництвом, законодавчим органом, а також вітчизняними й зарубіжними аналітиками. Аби подолати цю хворобу суспільства, правоохоронними органами проводяться відповідні дії.

Через хабар головного лікаря відсторонено від займаної посади

Апеляційний суд, врахувавши переконливі доводи прокуратури області, скасував рішення суду 1-ої інстанції та постановив нове, яким відсторонив керівника одного з медичних закладів району від посади на час досудового розслідування кримінального провадження.

Як уже повідомляла прес-служба прокуратури області, керівник лікувальної установи отримав від підприємця хабар у сумі 5 000 гривень за надання дозволу для проведення комп'ютерної діагностики хворих в амбулаторіях та фельшерсько-акушерських пунктах району.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди), досудове розслідування у якому триває.

Окрім того, прокуратура області оскаржила ухвалу Тернопільського міськрайонного суду, якою відмовлено у задоволенні клопотання про відсторонення підозрюваного від займаної посади.

Апеляційний суд, погодившись із доводами прокуратури, скасував ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду та постановив нове рішення, яким відсторонив від посади керівника районного медичного закладу на час досудового розслідування кримінального провадження.

Суд виніс вирок медику, який взяв хабар за успішне проведення операції

Прокуратура області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно лікаря акушер – гінеколога одного з медичних закладів Тернополя за фактом одержання неправомірної вигоди.

Як повідомляла прес-служба прокуратури області, медик отримала неправомірну вигоду в сумі 5 тис. 800 грн. за успішне проведення операції пацієнтці.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду за ч.3 ст.354 КК України (одержання працівником підприємства, установи чи організації, який не є службовою особою неправомірної вигоди).

Вироком суду затверджено угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.354 КК України та призначено покарання у виді штрафу в сумі 7 тис. 990 грн. в дохід держави.

Окрім того, обвинувачена звільнена із займаної посади.

На Тернопільщині взято під варту працівника контролюючого органу за одержання 200 тис. грн. та 1 тис. дол. США хабара

Провідному спеціалісту одного з відділів Головного управління Держгеокадастру в області, який одночасно є депутатом місцевої ради, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою та одночасно визначено заставу в сумі понад 200 тис. грн.

Нагадаємо, що службовець вимагав та одержав від підприємця 200 тис. грн. та 1 тис. дол. США за вплив на голову місцевої ради з метою отримання дозволу на розміщення тимчасової споруди для ведення підприємницької діяльності.

Під час одержання хабара його затримали працівники прокуратури Тернопільської області спільно зі співробітниками органів внутрішніх справ.

Чиновнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна та із спеціальною конфіскацією.

Досудове розслідування кримінального провадження триває. На даний час вирішується питання про відсторонення підозрюваного від займаної посади.

За інформацією прес-служби прокуратури Тернопільської області

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Районнi заходи з нагоди ...

КОМЕНТАРІ