Волинянина судитимуть за неправдиві свідчення в суді

Волинянина судитимуть за неправдиві свідчення в суді

30.10.15 16:49 0 528
Прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 34-річного мешканця села Метельне Ківерцівського району, який неправдиво свідчив у суді та штучно створював докази захисту (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 384 Кримінального кодексу України).

Під час досудового розслідування слідчим відділом прокуратури області кримінального провадження про корупційний злочин цей свідок давав правдиві свідчення про обставини справи, які йому були відомі – й ці свідчення, які повністю узгоджувалися з іншими доказами, здобутими в ході розслідування, лягли в основу обвинувачення громадянина у вчиненні вимагання й одержання неправомірної вигоди.

У той же час, будучи допитаним у судовому засіданні, свідок відмовився від своїх попередніх показань та надав суду завідомо неправдиві показання, якими намагався штучно створити докази невинуватості особи у вчиненні тяжкого злочину.

Луцький міськрайонний суд, враховуючи те, що свідок є товаришем та кумом обвинуваченого, не прийняв до уваги його свідчень, і визнав корупціонера винним, призначивши йому покарання у виді реального позбавлення волі.

Суд апеляційної інстанції погодився з призначеним покаранням.

Тепер же суд визначатиме покарання свідкові, який неправдиво свідчив у суді.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині урядом ...
Наступна новина: Чернівці: Громада вшановує ...

КОМЕНТАРІ