Свято небайдужих людей,завдяки яким реалізується соціальна політика України

Свято небайдужих людей,завдяки яким реалізується соціальна політика України

30.10.15 11:01 0 584
Згідно з Указом Президента України від 13 квітня 1999 року № 374 в першу неділю листопада відзначається професійне свято - День працівника соціальної сфери.

за участі першого заступника голови облдержадміністрації Василя Процюка, голови обласної ради Івана Гончара, представників соціальної сфери відбулись урочисті заходи з нагоди даного свята.

В соціальній сфері області працює близько 6 тис. працівників, якими надається державна допомога малозабезпеченим сім'ям, забезпечується захист родин шляхом надання субсидій та компенсацій на житлово-комунальні послуги, вирішуються питання поліпшення матеріально-побутових умов інвалідів, пенсіонерів, ветеранів війни та праці.

Система соціального захисту населення на регіональному рівні охоплює 29 інтернатних установ, функціонує 17 центрів реабілітації дітей-інвалідів.

На територіальні управління Пенсійного фонду області є активними учасниками пілотного проекту обробки пенсійної документації на базі централізованих інформаційних технологій, що сприяє підвищенню якості надання послуг. Так, для 416 тисяч пенсіонерів у поточному році виплачено 5,4 млрд. грн. пенсійних коштів.

В області діє мережа центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, державних закладів: «Соціальний центр матері та дитини», «Соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», «Центр соціально-психологічної допомоги» та «Центр ресоціалізації наркозалежної молоді».

Соціальною роботою охоплено 11 тис. сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, в яких виховується біля 22 тис. дітей.

В сучасних умовах економічного відродження України надзвичайно важливою відповідальною справою є реалізація конституційних прав громадян на соціальний захист.

Відданість працівники соціальної сфери своїй справі, професійний досвід, глибокі знання завжди поєднуватимуться із щирим співчуттям до людей і високою відповідальністю.

«Нехай любов незгасно світить у ваших серцях, а ваші душі наповнюються теплом та спокоєм, у домівках панують злагода, затишок і благополуччя! Зичу всім миру, міцного здоров'я, здійснення найзаповітніших бажань і нових досягнень на професійній ниві!»,– привітав присутніх Василь Васильович.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині лікар ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ