Волинська область: рятувальники навчають дошкільнят правил пожежної безпеки

Волинська область: рятувальники навчають дошкільнят правил пожежної безпеки

30.10.15 11:32 0 523
Рятувальники Управління ДСНС у Волинській області беруть активну участь в проведенні Днів цивільного захисту в навчальних закладах. Так, 29 жовтня працівники державної пожежно-рятувальної частини №6 м. Ківерці відвідали вихованців дитячого дошкільного навчального закладу №3 «Лісова казка», а фахівці державного пожежно-рятувального поста №22 міста Берестечко Горохівського району побували у дитячому садочку «Сонечко» і навчили дітей діям під час виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, які становлять загрозу для життя.

Рятувальники розповіли малюкам, що до пожеж дуже часто призводять недбалість дорослих та пустощі дітей, тож закликали дошкільнят за жодних обставин не гратися сірниками та запальничками. Крім того, працівники Служби порятунку застерегли дітей ніколи не ховатися від пожежі під ліжком чи у шафі, адже саме там найнебезпечніше місце, тому фахівці ДСНС наголосили: необхідно вибігти на вулицю та кликати на допомогу дорослих або телефонувати за номером «101».

Під час виховної бесіди малеча активно відповідала на питання рятувальників про основні правила пожежної безпеки, які потрібно знати дітям дошкільного віку.

Під час практичної частини рятувальники демонстрували дітям можливості пожежно-рятувальної техіки. Зокрема, розповіли малюкам про оснащення пожежного авто, а також дозволили хлопчикам та дівчаткам одягнути справжні каски та приміряти бойовий одяг, а ще посидіти за кермом і навіть подати воду з пожежного рукава.

Наприкінці зустрічі діти подякували гостям та пообіцяли завжди дотримуватися правил безпечної поведінки. У свою чергу, рятувальники побажали малечі безпечного та безтурботного дитинства.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ