відбулось комплексне тактико-спеціальне навчання з ліквідації умовної пожежі на Хмельницькій АЕС

відбулось комплексне тактико-спеціальне навчання з ліквідації умовної пожежі на Хмельницькій АЕС

30.10.15 11:47 0 524
29 жовтня проведено комплексне тактико-спеціальне навчання з ліквідації наслідків умовної пожежі на одному з трансформаторів енергоблоку №2 ВП «Хмельницька АЕС».

Метою навчання, насамперед, є перевірка оперативного реагування підрозділів 3-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області, оперативних служб ХАЕС та міста Нетішин щодо ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру на території ВП «Хмельницька АЕС» та відпрацювання дій особового складу підрозділів із ліквідації надзвичайних ситуацій під час гасіння електрообладнання, яке знаходиться під напругою.

За тактичним задумом, на енергоблоці, який працює на мінімальному рівні потужності, через коротке замкнення трансформатора спрацьовує система пожежогасіння однієї із відкритих установок трансформаторів фази «В». В результаті пошкодження установки відбувається його розгерметизація і загоряння мастила. Автоматичний запуск системи пожежогасіння не відбувся. Персонал був змушений провести ручний запуск системи пожежогасіння установки трансформаторів.

На час прибуття чергового караулу 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини з охорони ВП ХАЕС пожежа вже встигла поширитись на площу140 кв. м.

Прибувши на місце виклику, вогнеборці отримали інструктаж від чергового персоналу електроцеху та цеху радіаційної безпеки, після чого провели розвідку. Далі рятувальники приступили до гасіння пожежі електроустановки, яке проводили розпиленням струменів води, дотримуючись при цьому відповідної безпечної відстані.

Загалом до проведення навчань було залучено 8 основних та спеціальних пожежних автомобілів, 35 чоловік особового складу підрозділів 3-го Державного пожежно-рятувального загону, а також працівників відповідних аварійних підрозділів Хмельницької АЕС.

Під керівництвом штабу пожежогасіння рятувальники вкотре відпрацювали злагоджені дії між усіма аварійними службами електростанції.

3 ДПРЗ ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ