На Вінничині голова облдержадміністрації ознайомився з роботою закладів соціально-гуманітарної сфери міста Жмеринка (+фото)

На Вінничині голова облдержадміністрації ознайомився з роботою закладів соціально-гуманітарної сфери міста Жмеринка (+фото)

31.10.15 18:34 0 625
29 жовтня, керівник області Валерій Коровій у рамках робочої поїздки до Жмеринки відвідав окремі заклади соціально-гуманітарної сфери міста.

Голова облдержадміністрації, зокрема, ознайомився з роботою Жмеринського обласного соціального гуртожитку, де за відсутності житла мають змогу протягом трьох років проживати діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, а також особи з їх числа віком від 15 до 23 років. Заклад дає можливість дітям, які не мають ані родини, ні житла, адаптуватися до подальшого самостійного життя. тут перебувають 10 молодих людей, загалом же за 7 років існування гуртожитку його послугами скористалися 84 особи. У ході відвідин Валерій Коровій оглянув матеріально-технічну базу закладу та ознайомився з умовами проживання в ньому молоді, яка того потребує.

Затим очільник регіону відвідав Жмеринський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей, де проживають 24 дитини віком від 3 до 18 років. За словами директора установи, тут діти, які позбавлені батьківського піклування, зазнали насильства у сім'ї або ж родини яких опинилися у складних життєвих обставинах, протягом 9 місяців проходять соціально-психологічну реабілітацію та в подальшому влаштовуються у прийомні родини або ж повертаються до біологічних сімей.

Ще одним об'єктом відвідин Валерія Коровія став дошкільний навчальний заклад, який створюється на базі одного з приміщень місцевої школи-інтернату. Як відзначив Жмеринський міський голова Анатолій Кушнір, місто має велику потребу в дитячих садочках, адже дефіцит місць у дошкільних закладах Жмеринки нині близько 1,5 тисячі. Тож триває ремонт першого поверху будівлі, де будуть розміщені 2 дошкільні групи на 50 дітей.

За словами Анатолія Кушніра, на ремонтні роботи виділено 200 тисяч гривень з обласного бюджету, решта – кошти міста. Наступного року планується також введення в експлуатацію другого поверху приміщення. Паралельно ж міська влада працює над створенням зручного транспортного сполучення в районі дитсадка.

Ознайомившись з ходом ремонтних робіт, голова облдержадміністрації Валерій Коровій відзначив, що сфера дошкілля є зоною відповідальності органів місцевого самоврядування, та разом з тим в реалізації подібних проектів обласна влада прагнутиме точково, на умовах співфінансування, підставити плече з обласного бюджету.

Водночас керівник регіону зауважив, що цьогоріч на Вінниччині будуть введені в експлуатацію кілька ДНЗ, будівництво яких фінансується з фонду регіонального розвитку. Більше того, вже спільно з органами місцевого самоврядування опрацьовується відповідна програма фонду на 2016 рік загальним обсягом фінансування 210 млн. гривень.

















































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Житомирщині міліція ...

КОМЕНТАРІ