На Вінничині в облдержадміністрації відбулась зустріч з учасниками АТО (+фото)

На Вінничині в облдержадміністрації відбулась зустріч з учасниками АТО (+фото)

31.10.15 15:31 0 534
Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко провів чергову зустріч з учасниками антитерористичної операції.

В зустрічі взяли участь директори департаментів та керівнки відповідних служб облдержадміністрації, представники громадських організацій, обласного військового комісаріату, учасники АТО.

На обговорення були винесені питання безкоштовного забезпечення учасників антитерористичної операції ліками в аптеках та їх безоплатного проїзду в громадському транспорті. Для вирішення цих питань було прийнято конкретні рішення. А саме – для кращої поінформованості учасників АТО щодо переліку медичних препаратів, які безоплатно мають надаватись пільговикам, доручено направити інструктивний лист від Департаменту охорони здоров'я і курортів облдержадміністрації щодо оприлюднення в усіх медичних закладах області відповідної постанови КМУ та чіткого її дотримання.

Щодо забезпечення пільгового проїзду в транспорті, право на який часто порушується перевізниками, було досягнуто домовленості про зустріч учасників АТО із представниками транспортних організацій області, яка має відбутись на наступному тижні.

Учасники зустрічі також обговорили порядок і механізми отримання земельних ділянок учасниками АТО.

«Після нашої останньої зустрічі проведено значну роботу з даного питання,- зауважив Андрій Гижко,- на сайті ГУ Держгеокадастру Вінницької області у відкритому доступі розміщено каталоги вільних земельних ділянок, які можуть собі обирати воїни–пільговики. Усі ці землі погоджені із сільськими головами,тож необхідності звертатись до сільради немає. За заявою учасника АТО до ГУ Держгеокадастру, або до представника цієї служби в районі, буде надано документи на обрану земельну ділянку до 2 га, згідно Закону».

Як запевнив начальник ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області Юрій Козак, жодної відмови атовцям у наданні земельних ділянок в області немає.

За пропозицією учасників АТО, перший заступник голови облдержадміністрації дав доручення відповідним службам запровадити облік фермерів, які згодні віддавати земельні паї в оренду учасникам антитерористичної операції із виплатою орендної плати не сільській раді, а конкретним орендарям - атовцям.

Позитивно вирішуються в області питання із виділення коштів на навчання для демобілізованих учасників АТО.

Заступник директора Департаменту соціальної політики облдержадміністрації Наталія Остапенко поінформувала присутніх із даного питання.

За її словами, кожен демобілізований учасник антитерористичної операції має можливість пройти перепідготовку або здобути нову спеціальність задля соціальної адаптації та отримання роботи. Це, як перекваліфікація, або здобуття робітничих професій на базі ПТУ, яких на Вінниччині налічується 41 і автомобільна підготовка в автошколах області. Проплата за навчання проводиться по факту закінчення курсу підготовки усім без виключення демобілізованим учасникам АТО.

На сьогоднішній день будь-яких обмежень чи лімітів на перепідготовку та соціальну адаптацію цієї категорії пільговиків не існує.

Наталія Остапенко також торкнулась питання щодо засідання робочої групи по підготовці документації для створення в області комунальної установи - Центру допомоги бійцям АТО, оскільки це питання потребує вивчення та детального опрацювання. Було запропоновано до складу робочої групи внести кандидатуру від учасників АТО.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Безоплатне ...

КОМЕНТАРІ