На Житомирщині засуджено сепаратиста,який закликав до силового захоплення державної влади в Україні

На Житомирщині засуджено сепаратиста,який закликав до силового захоплення державної влади в Україні

31.10.15 16:31 0 560
На Житомирщині засуджено сепаратиста, який закликав до силового захоплення державної влади в Україні

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Житомирської області винесла ухвалу у кримінальному провадженні стосовно мешканця Коростишева за публічні заклики до насильницького повалення конституційного ладу та силового захоплення державної влади в Україні. Досудове розслідування провадили слідчі Управління СБ України в Житомирській області.

38-річний сепаратист неодноразово розміщував на загальнодоступних інтернет-сервісах текстові повідомлення і відеоролики, у яких закликав громадян до збройного повстання з метою повалення і захоплення діючої влади. Загалом він записав і розмістив сім звернень тривалістю від 15 до 136 хвилин українською та російською мовами.Про це повідомляє прес-група УСБ України в Житомирській області.

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що ці повідомлення містять прямі публічні заклики до боротьби проти уряду держави, представників влади та силових структур України, обґрунтовують ці дії та містять конкретні способи їх реалізації.

У липні минулого року співробітники СБУ затримали зловмисника за місцем проживання. Під час обшуку правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, за допомогою якої він виготовляв і розміщував на Інтернет-сервісах протиправний контент, а також двоствольний обріз 16 калібру і три десятки набоїв.

Правопорушника визнано винним за ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. Зловмисника засуджено до двох років позбавлення волі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцькі правоохоронці ...
Наступна новина: На Вінничині за втручання ...

КОМЕНТАРІ