Перший заступник Міністра охорони здоров’я Олександра Павленко відвідала КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 1»

Перший заступник Міністра охорони здоров’я Олександра Павленко відвідала КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 1»

31.10.15 09:29 0 644
З робочим візитом на Волині перебувала Перший заступник Міністра охорони здоров'я України Олександра Павленко. Метою відвідання лікувально-профілактичнитх закладів стала перевірка стану проведення додаткової трьохтурової імунізації проти поліомієліту, визначеної наказом МОЗ від 09.10.2015 № 671. Спільно з начальником управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Ігорем Ващенюком, головним обласним спеціалістом з педіатрії Людмилою Рожко, начальником управління охорони здоров'я міської ради Миколою Якимчуком, Олександра Павленко побувала в комунальному закладі «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 1», а саме в Амбулаторії загальної практики – сімейної медицини № 1, що є структурним підрозділом закладу. Зокрема, Перший заступник Міністра охорони здоров'я ознайомилася з роботою кабінету щеплень амбулаторії, перевірила наявність та правильність зберігання вакцини тощо.

Начальник управління охорони здоров'я міської ради Микола Якимчук зауважив, що у місто Луцьк розподілено 14310 живої поліомієлітної вакцини (ОПВ) та 3820 доз інактивованої (ІПВ). Такої кількості, за його словами, сумарно достатньо, щоб задовольнити потреби у вакцинації дітей. Головний лікар КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Лідія Кривдік повідомила, що в рамках імунізації станом на сьогоднішній ранок проведено 190 щеплень вакциною ІПВ (із запланованих 1003) та 177 щеплень вакциною ОПВ (із запланованих 530). Вона зауважила, що сімейні лікарі постійно інформують батьків про необхідність вакцинації дітей проти поліомієліту, адже способів лікування даного захворювання не існує. Крім того, в закладі підготовлені відповідні інформаційні плакати, санбюлетні та пам'ятки для батьків щодо можливостей, термінів, ефективності та безпечності вакцинації, адже, як відомо, нещеплені діти ризикують найбільше.

Під час прес-конференції, яка відбулась за підсумками візиту на Волинь в обласній клінічній лікарні, Олександра Павленко надала відповіді на питання щодо проведення імунізації проти поліомієліту, розповіла про хід реформування галузі, вартість ліків, державні закупівлі тощо. Крім того, Перший заступник Міністра охорони здоров'я звернула увагу на якість та безпечність вакцини, яка наразі завезена в регіони, а також закликала всіх батьків привести своїх діток на вакцинацію від поліомієліту.

Управління охорони здоров'я міської ради

(724653)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ