Волинь: у прокуратурі обговорили стан досудового розслідування в області кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку бурштину

Волинь: у прокуратурі обговорили стан досудового розслідування в області кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку бурштину

31.10.15 11:03 0 544
У прокуратурі області відбулася нарада керівників правоохоронних органів Волині з питань стану досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами незаконного видобутку бурштину у вересні-жовтні 2015 року на території Маневицького району.

Звертаючись до учасників наради, прокурор області Дмитро Чепіжак наголосив, що вжиті заходи до попередження та недопущення таких злочинів, а особливо до їх розкриття, поки не дають бажаних результатів.

Цього року органами внутрішніх справ за фактами незаконного видобутку бурштину розслідувано 33 кримінальні провадження, з яких 8 скеровано до суду та уже засуджено 10 винних у незаконному видобутку бурштину осіб, 9 проваджень – закрито, 3 - об’єднано, 13 – розслідується.

У розслідуваних - вилучено та визнано речовими доказами 23 одиниці автотранспорту, 11 мотопомп та інше обладнання для видобутку, 8,5 кг. бурштину.

Розслідуючи вказані провадження, слідчі та оперативні працівники не налагодили ефективної роботи задля встановлення організаторів незаконного промислу. Відтак вагомі результати боротьби із видобуванням бурштину відсутні.

Визнавши усі недоліки та упущення, допущені правоохоронцями у розслідуванні вказаних правопорушень, учасники наради визначили низку заходів, вжиття яких необхідне для збільшення ефективності боротьби із незаконним видобуванням бурштину в області. Вирішуватимуться також питання про притягнення винних у неефективному розслідуванні правоохоронців до дисциплінарної відповідальності.

Провадження ж про факти незаконного промислу будуть передані для подальшого розслідування в слідче управління УМВС України у Волинській області.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ