Луцьк: відтепер бізнес можна зареєструвати за один день!

Луцьк: відтепер бізнес можна зареєструвати за один день!

31.10.15 11:52 0 535
В Україні почала працювати система реєстрації бізнесу за один день.

Зареєструвати бізнес в територіальних органах системи юстиції, фіскальної служби, пенсійного фонду та органах статистики можливо вже впродовж робочого дня з 17 жовтня 2015 року.

З 17 жовтня 2015 року вступили в дію спільні накази Міністерства юстиції та Міністерства фінансів про електронний онлайн обмін інформацією між відомствами.

Якщо Ви зареєструвалися в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, кожні 2 години ця інформація в електронному вигляді надходить до інших органів. Органи фіскальної служби, пенсійного фонду та статистики протягом двох годин надають оновлену інформацію зі своїх реєстрів. Якщо Ви на початку дня зареєструвалися як підприємець, то до кінця дня вже будете знаходитись на обліку в усіх інших органах без необхідності відвідувати їх.

На кожне отримане повідомлення із ЄДР органами фіскальної служби формується відповідь про взяття на облік платника податків та платника єдиного внеску, які включаються до ЄДР.

Відповідні норми щодо термінів реєстрації та взяття на облік передбачені Законом України від 12 лютого 2015 року № 191-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)», яким зменшено до одного дня строки державної реєстрації юридичних ociб, взяття на облік в органах ДФС юридичних ociб та фізичних ociб - підприємців та відповідно зменшено до одного дня обмін інформацією між ЄДР та інформаційними системами ДФС.

Крім того, дані про взяття на облік платників є відкритими та оприлюднюються на веб-сайтах: Державної фіскальної служби України: sfs.gov.ua та доступні через банери «Дані про взяття на облік платників податків»; «Реєстр страхувальників». Дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці можуть бути переглянуті в режимі «Безкоштовний запит» за посиланням: usr.minjust.gov.ua.

Управління державної реєстрації ГТУЮ у Волинській області

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині керманич ...

КОМЕНТАРІ