В Луцьку податкова соціальна пільга до заробітної плати державних службовців застосовується без подання заяв

В Луцьку податкова соціальна пільга до заробітної плати державних службовців застосовується без подання заяв

31.10.15 08:48 0 578
Податкова соціальна пільга до заробітної плати державних службовців застосовується під час її нарахування без подання відповідних заяв, – повідомляють фахівці Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області.

Така законодавча норма передбачена відповідно до підпункту 169.2.3 пункту 169.2 статті 169 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI, але умовою її застосування є поданням підтверджуючих документів для встановлення розміру пільги.

Також зазначимо, що будь-який платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі, що дорівнює 100 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленому законом на 1 січня звітного податкового року.

Варто зауважити, що податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування (виплати).

Додатково: у 2015 році сума податкової соціальної пільги становить 609,00 гривень.

Сектор комунікацій Луцької ОДПІ

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Електронні прилади стеження ...

КОМЕНТАРІ