Робочий візит заступника Міністра охорони здоров'я України

Робочий візит заступника Міністра охорони здоров'я України

31.10.15 12:43 0 575
З метою ознайомлення із станом проведення турової імунізації населення від поліомієліту у Хмельницькій області 29 жовтня цього року з робочим візитом на Хмельниччину завітав заступник Міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський.

Вимогою наказу МОЗ від 09.10.2015 року № 671 «Про затвердження Плану заходів Міністерства охорони здоров'я України щодо імунізації населення від поліомієліту на 2015 рік» є проведення 3-х раундів додаткової вакцинації. Два тури - дітям віком від 2 місяців до 6 років (5 років, 11 місяців, 29 днів). Третій - розширений тур, із залученням дітей віком від 2 місяців до 10 років (9 років, 11 місяців, 29 днів).

Станом на 05.10.2015 року відповідно до наказів від 25.09.2015 року № 625 «Про розподіл вакцини 090 tOPV 10Flask_10Doses_VVMXFAR UNI та виробів медичного призначення, наданих Представництвом Дитячого Фонду ООН в Україні (ЮШСЕФ), у якості гуманітарної допомоги» та від 28.09.2015 року № 631 «Про розподіл вакцини IMOVAX_POLIO 10F_10D_VVM XFAE INT та виробів медичного призначення, наданих Представництвом Дитячого Фонду ООН в Україні (ЮШСЕФ), у якості гуманітарної допомоги» поставлено у регіони 2,2 млн. доз вакцини проти поліомієліту ОПВ та 600 тис. доз вакцини ІПВ.

Поставлена інактивована поліомієлітна вакцина (ІПВ) має бути використана для проведення лише першого щеплення всім не вакцинованим проти поліомієліту дітям.

Із станом проведення імунізаціі в області заступника Міністра ознайомив директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Яків Цуглевич.

30 вересня область отримала 93400 доз ОПВ та 18200 доз ІПВ разом з витратними матеріалами, якої вистачить для проведення першого туру імунізації. Вся вакцина доставлена в територіальні ЛПЗ області із дотриманням умов «холо-дового ланцюга» під час транспортування, зберігання та використання вакцин. Впродовж вересня – жовтня поточного року медичними працівниками в області у засобах масової інформації активно проводиться санітарно – просвітницька робота щодо проведення турової імунізації населення проти поліомієліту. Впродовж серпня – жовтня проведено навчання відповідальних фахівців Департаменту (підготовлено 7 спеціалістів) на тренінгах, які проводились за сприяння Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ» щодо проведення імунізації проти поліомієліту.

Фактично 22 жовтня в області розпочата імунізація дитячого населення проти поліомієліту. Департаментом організовано щоденний збір інформації з територіальних ЛПЗ області про хід виконання імунізації проти поліомієліту.

Станом на 26.10.2015 року вакциновано 5254 дитини з 83454 підлягаючих дітей цільової групи, що склало 6,3%.

Директор Департаменту та заступник Міністра відвідали кабінети щеплень поліклініки Хмельницької міської дитячої лікарні та Хмельницького районного центру первинної медико-санітарної допомоги. Також Яків Миколайович ознайомив Віктора Шафранського з організацією роботи єдиної оперативно-диспетчерської служби Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Керівники відвідали районні центри Хмельницької області. Заступник Міністра охорони здоров'я мав змогу ознайомитись з роботою, напрацюваннями, досягненнями та проблемами медиків Летичівської районної лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги, у Старокостянитинові - з роботою районної лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги, який знаходиться на території ЦРЛ та амбулаторії загальної практики / сімейної медицини (ЗПСМ) №1 Старокостянтинівського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Людмила Небесна,

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі обговорили ...

КОМЕНТАРІ