Олександр Квіташвілі перевіряв,як проходить вакцинація дітей у Чернігові

Олександр Квіташвілі перевіряв,як проходить вакцинація дітей у Чернігові

31.10.15 08:01 0 552
В Україні наразі триває перший раунд додаткової вакцинації дітей від поліомієліту.

Як проходить вакцинація у Чернігівській області — особисто перевіряв 30 жовтня, Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі.

— Мета мого візиту – підтримати кампанію з вакцинації дітей, – зазначив Міністр.

Олександр Квіташвілі відвідав обласну дитячу лікарню, де переконався, що вакцина зберігається у відповідних умовах. У лікарні для цього є 7 холодильників та 2 морозильні камери.

Також Міністр ознайомився з роботою цього медичного закладу, зокрема, відвідав басейн, інфекційно-боксоване відділення для дітей раннього віку. Зацікавила його й виставка творчих робіт дітей з усієї області, які перебувають на лікуванні.

У міській дитячій поліклініці №1 Олександр Квіташвілі безпосередньо був присутнім під час проведення процедури вакцинації. Міністр відзначив, що до лікувального закладу прийшло багато жінок із дітьми саме для проведення вакцинації від поліомієліту.

— Велика кількість бажаючих зробити щеплення означає, що змінюється відношення громадян до проведення імунізації дітей. Нове покоління батьків у більшій мірі довіряє вакцинації, а значить, і більш відповідально ставиться до збереження здоров'я власних дітей, — зазначив Міністр.

Олександр Квіташвілі висловив переконання, що темпи проведення вакцинації на Чернігівщині дозволять максимально охопити дітей відповідного віку. За попередніми даними, по місту Чернігову з 21 по 29 жовтня вже проведено щеплення більше 30% дітей. По області цей показник становить 28%. Також Міністр запевнив — вакцини вистачає в повному обсязі, для всіх дітей.

У міській поліклініці № 2 очільник Міністерства охорони здоров'я також був присутнім при вакцинації дітей. Побував у кабінеті, де дітей оглядає лікар перед процедурою щеплення.

У рамках робочої поїздки Міністр охорони здоров'я зустрівся з головою обласної державної адміністрації Валерієм Кулічем. Говорили про стан справ у медичній галузі області, готовність до тісної співпраці, вирішення проблемних питань галузі.

За повідомленням департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Соя, как массовая культура
Наступна новина: У Луцьку — Всеукраїнський ...

КОМЕНТАРІ