На Тернопіллі впровадження систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій – запорука спокою на об’єктах підвищеної небезпеки

На Тернопіллі впровадження систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій – запорука спокою на об’єктах підвищеної небезпеки

31.10.15 15:09 0 526
В сучасних умовах об’єкти виробничої сфери часто стають джерелом серйозної загрози для суспільства. Одним з найбільш ефективних факторів зниження ризиків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру, є створення систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.

Відповідно до статті 53 Кодексу цивільного захисту України об’єкти підвищеної небезпеки (далі - ОПН) обладнуються автоматизованими системами раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення.

Згідно переліку об’єктів, обладнанню системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення (далі – Система) підлягають 232 об’єкти підвищеної небезпеки, розташованих на території області.

Станом на 29.10.2015 року розроблено та погоджено 82 проекти на влаштування автоматизованих систем раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення, прийнято Системи в експлуатацію на 23 об'єктах.

Відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 14.10.2013 (протокол №3) та регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 20.08.2015 (протокол №11), на ОПН необхідно виконати комплекс заходів щодо обладнання автоматизованої системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення.

Разом з тим інформуємо, що відповідно до Правил улаштування, експлуатації та технічного обслуговування систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення, монтаж комплексу систем виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій, виконується на підставі затвердженої проектної документації та чинних будівельних норм і правил. А проектна документація розробляється згідно технічного завдання, розробленого відповідними службами об'єкту, за участю проектної організації та узгодження уповноваженим підрозділом ДСНС України.

Управління ДСНС України у Тернопільській області закликає кернівників об'єктів підвищеної небезпеки, не легковажити питаннями пожежної та техногенної безпеки. Як доводить практика, перестороги рятувальників не бувають марними. Тому краще завчасно запобігти надзвичайній ситуації, а ніж потім займатися ліквідацією її наслідків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Змінено порядок обліку ...
Наступна новина: Правоохоронці розслідують ...

КОМЕНТАРІ