Триває добудова приміщення архіву,що на вул. Карпенка у Тернополі

Триває добудова приміщення архіву,що на вул. Карпенка у Тернополі

31.10.15 11:31 0 542
З 26 жовтня триває добудова приміщення для розміщення фондів обласного архіву по вулиці Карпенка у м. Тернопіль.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Степан Барна 30 жовтня під час відкриття виставки, присвяченої створенню 97-ї річниці створення Західно-Української Народної Республіки.

«Наразі у будівлі тривають внутрішні будівельні роботи, - констатував очільник краю. – Сподіваюся, до кінця року ми виконаємо запланований обсяг робіт, і на перші два поверхи зможемо перевезти частину документації та матеріалів».

Степан Барна наголосив, що архівна справа - одна з базових складових розвитку гуманітарної галузі області. Тому добудова та реконструкція приміщення архіву важливі не тільки для міста, а й області.

Нагадаємо, наразі обласний державний архів Тернопільської області займає частину будівлі Архикатедрального собору.

3 серпня Уряд на своєму засіданні ухвалив постанову №543 «Деякі питання використання у 2015 році державних капітальних видатків». Згідно з текстом додатку №2 до цієї постанови, обласний бюджет Тернопільської області отримав 32,61 млн грн субвенції з державного бюджету «на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій».

Згідно з додатком №3 до постанови, 5 млн гривень спрямували на завершення будівництва архіву на вул. Карпенка у Тернополі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині міліція ...
Наступна новина: На Тернопіллі нагородили ...

КОМЕНТАРІ