Підприємства Тернопільщини співпрацюватимуть з ДК «Укроборонпром»

Підприємства Тернопільщини співпрацюватимуть з ДК «Укроборонпром»

31.10.15 09:37 0 567
Нарада щодо опрацювання номенклатурного каталогу продукції оборонного призначення відбулася 30 жовтня у Тернопільській ОДА. У заході взяли участь керівники підприємств-потенційних виробників вказаної продукції.

Нагадаємо, меморандум про розширення співпраці між Державним концерном «Укроборонпром» та підприємствами Тернопільської області був підписаний 28 квітня поточного року. Ще тоді голова Тернопільської ОДА Степан Барна та генеральний директор «Укроборонпрому» Роман Романов визначили основні напрямки співпраці підприємств заради посилення обороноздатності держави та оснащення українських бійців усім необхідним.

Керівники підприємств Тернопільщини отримали номенклатурні каталоги продукції оборонного призначення, що потребує імпортозаміщення або диверсифікації закупівель. Каталог містить інформаційну базу даних щодо необхідної продукції. А це — комплектувальні вироби, складові частини, апаратура, блоки, вузли, агрегати, радіоелектронна елементна база та запасні частини для озброєння і військової техніки, а також сировина і матеріали. Варто зазначити, коди груп і класів, що наведені у каталозі, є ідентичними до нормативного документу НАТО.

Підприємства Тернопільщини одними з перших відгукнулися на запит об'єднати зусилля заради посилення обороноздатності країни. У даній нараді взяли участь 14 керівників підприємств, які зголосилися співпрацювати із «Укроборонпромом».

«Співпрацю з підприємствами концерну необхідно налагодити шляхом виїзних зустрічей, — наголошує директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва Тернопільської ОДА Галина Воляник. — Відтак, за результатами проведеної роботи до 10 листопада поточного року потрібно надати перелік каталожних номерів оборонної продукції, яку підприємство зможе виготовляти».

Довідка

До концерну “Укроборонпром” входить понад100 підприємств оборонно-промислової галузі, на яких працює близько 60 тисяч людей. «Укроборонпром» самостійно виробляє більше 35% номенклатурних одиниць, які раніше постачалися з Росії. За програмою імпортозаміщення потрібно опрацювати ще близько 20 тисяч номенклатурних одиниць. Саме тому концерн закликає до співпраці українські підприємства.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ