Центр допомоги учасникам АТО навідався у Житомирський військовий шпиталь.

Центр допомоги учасникам АТО навідався у Житомирський військовий шпиталь.

01.11.15 16:30 0 626
30 жовтня, свій виїзний прийом Центр допомоги учасникам АТО здійснив у Житомирський військовий шпиталь (військова частина А 1065).

Тут лікуються легкопоранені та поранені середньої ступені важкості. В основному з пораненнями кінцівок, мінно-вибуховими травмами, струсами головного мозку.

Спеціалісти Центру та волонтери розповіли військовослужбовцям, які перебували в зоні АТО, про роботу Центру та допомогу, яку можна в ньому отримати.

Це перший спільний виїзд представників Центру з координатором - відомою волонтеркою Юлією Толмачовою.

Учасникам АТО не лише надали корисну інформацію про пільги та права, а й провели курс емоційної терапії (каністерапії) за допомогою спеціально навчених собак у рамках канадського проекту реабілітації бійців АТО «Друг Героя».

«Друг Героя» - це благодійний довгостроковий проект, створений для реабілітації бійців та ветеранів з психологічними травмами, які були спричинені війною, за допомогою службових собак. Це перший проект ініційований Ангелами Хоронителями України, який об'єднав зусилля канадських тренерів – фахівців з багаторічним досвідом, психологів та лікарів.

Секретар Центру Вікторія Мельниченко розповіла про санаторно-курортне лікування учасників АТО і які документи необхідні для цього, про соціальну та професійну адаптацію учасників антитерористичної операції, як отримати земельну ділянку, про додаткові гарантії мобілізованим та відповіла на всі запитання, які хвилювали військовослужбовців.

Учасники АТО подякували за корисну інформацію та обіцяли, що коли одужають, навідаються до Центру, аби особисто переконатися у моживості отримання всіх пільг.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ