На Тернопіллі відтепер у Збаразькій райлікарні функціонуватиме оновлена бактеріологічна лабораторія

На Тернопіллі відтепер у Збаразькій райлікарні функціонуватиме оновлена бактеріологічна лабораторія

01.11.15 10:36 0 513
Відбулося урочисте відкриття баклабораторії, реконструкцію якої проведено за кошти районного бюджету, відбулося за участі голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни, директора департаменту охорони здоров'я ТОДА Володимира Богайчука, голови Збаразької райдержадміністрації Анатолія Качки та медичної спільноти району.

Чин освячення приміщення провели ієрей отець Роман Сливка та отець Омелян Колодчак.

Вітаючи, духівництво висловило підрозділу побажання успішної роботи. Розповідаючи про необхідність реконструкції баклабораторії, в.о.головного лікаря Збаразької ЦРКЛ Валерій Суконнік зазначив, що “лабораторія потребує часткового оновлення обладнання”.

- Бактеріологічна лабораторія функціонує з 2007 року – розпочав Валерій Іванович, - досі вона знаходилась у пристосованому приміщенні на першому поверсі хірургічного корпусу лікарні. З грудня 2012 року у зв'язку з реорганізацією санітарно-епідеміологічної служби району, баклабораторія, крім пацієнтів Збаразької ЦРКЛ, проводить обстеження декретованих контингентів Збаразького району, тобто об'єм роботи значно зріс. Оскільки приміщення лабораторії не відповідали санітарним нормам, у 2013 році було розпочато реконструкцію правого крила інфекційного відділення під баклабораторію. На капітальний ремонт виділено з районного бюджету понад 443 тис.грн.

За словами Валерія Суконніка, “уже придбано два холодильники, планують також придбати електронну вагу, три термостати, сухожарову шафу центрифугу, аквадистилятор та бінокуляторний мікроскоп на суму майже 97 тисяч гривень”.

Зазначено, що лабораторію, реконструкцію якої проведено у відповідності до стандартних вимог, буде акредитовано вже у листопаді.

Прес-служба ДОЗ ТОДА, за матеріалами видання “Народне слово”та Збаразької РДА.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях розпочалося ...
Наступна новина: Чем примечательная робота ...

КОМЕНТАРІ