У Житомирі під час чергового рейду міліціонери затримали іноземця з підробленим паспортом

У Житомирі під час чергового рейду міліціонери затримали іноземця з підробленим паспортом

01.11.15 13:51 0 556
Під час профілактичного відпрацювання працівники відділу боротьби з торгівлею людьми УМВС на одному з ринків обласного центру затримали громадянина Узбекистану, який не мав жодних документів для легального перебування в Україні. Згодом під час перевірки чоловік надав паспорт з підробленими відмітками у ньому. Розпочато кримінальне провадження.

У Житомирі тривають профілактичні заходи працівників міліції, міграційної служби та військовослужбовців Житомирського прикордонного загону під умовною назвою «Кордон-2015». Загалом упродовж останніх тижнів проведено кілька рейдів, у тому числі на місцевих ринках, з метою виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території України.

29 жовтня під час чергового рейду затримано 38-річного чоловіка, який під час перевірки не зміг надати жодних документів про особу. Згодом іноземець, який на ринку торгував одягом, посвідчив свою особу паспортом громадянина Узбекистану.

- Під час перевірки з'ясувалось, що два тижня тому цей чоловік уже затримувався нашими колегами у сусідній області за аналогічне правопорушення і відносно нього прийнято рішення щодо примусового повернення до країни походження, - розповів начальник відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, УМВС Житомирщини Дмитро Підгорний. – Крім того, у наданих ним документах встановлено наявність підроблених відміток про перетин кордону України.

Нині вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

- Також тиждень тому на Малинському ринку обласного центру під час профілактичного рейду було затримано 3 громадян Азербайджану, - продовжує Дмитро Підгорний. – На даний час відносно одного з них уже прийнято рішення щодо примусового повернення до країни походження. Перевірка щодо інших триває.

Загалом за час проведення заходів лише в обласному центрі затримано 8 осіб, серед них громадяни Узбекистану та Азербайджану, які не мали документів, які посвідчували б законність їх перебування на території України.

Відносно іноземців за порушення установлених правил перебування у нашій державі складені протоколи за ст.203 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За чинним адміністративним законодавством нелегалам можуть загрожувати штрафні санкції та примусове видворення за межі України.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у 2016 році ...
Наступна новина: В Закарпатській області на ...

КОМЕНТАРІ