Любитель віртуальної "полунички" з Житомирщини опинився на лаві підсудних

Любитель віртуальної "полунички" з Житомирщини опинився на лаві підсудних

01.11.15 13:29 0 596
До суду направлені матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом за розповсюдження фотопродукції порнографічного характеру 39-річним жителем м. Андрушівки. За вчинення злочину у сфері суспільної моралі чоловікові може загрожувати від 3 до 7 років ув'язнення.

На інтернет-сторінці жителя регіону, розміщеної на одному з веб-сайтів, працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми (ВБЗПТЛ), УМВС Житомирщини виявили фотоматеріали, які містили порнографічні елементи. У результаті перевірки правоохоронці встановили особу автора – 39-річного жителя м. Андрушівки.

Також було з'ясовано, що чоловік упродовж декількох місяців, перебуваючи на роботі у кабінеті, розміщував відповідні фото на власній сторінці веб-сайту у відкритому доступі для інших користувачів.

У рамках розпочатого кримінального провадження за ч.3 ст.301 (Ввезення, виготовлення, збут чи розповсюдження порнографічної продукції, учинені повторно) Кримінального кодексу України міліція вилучила фотознімки для експертизи, якою засвідчено, що фото носять порнографічний характер.

Любителю віртуальної «полунички» було офіційно оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом нині направлено на розгляд суду.

За чинним законодавством чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією порнографічних предметів, кіно- та відеопродукції, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, засобів їх виготовлення, розповсюдження і демонстрування.

Як розповів начальник ВБЗПТЛ УМВС Житомирщини Дмитро Підгорний, аби виявити подібні факти, правоохоронці відпрацьовують інтернет-сайти, соціальні мережі, засоби масової інформації. Крім того, міліціонери безпосередньо проводять рейди по інтернет-клубах області, перевіряючи, чи не порушують їх відвідувачі сферу суспільної моралі.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: На Тернопіллі у 2016 році ...

КОМЕНТАРІ