На Вінничині у 2015 році на фінансування трьох основних видів матеріального забезпечення обласним Фондом соціального страхування використано коштів у сумі 130,6 млн. грн. (+фото)

На Вінничині у 2015 році на фінансування трьох основних видів матеріального забезпечення обласним Фондом соціального страхування використано коштів у сумі 130,6 млн. грн. (+фото)

03.11.15 09:05 0 528
Це на 2,7 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року, як повідомив під час наради в облдержадміністрації керівник обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Віталій Давиденко.

Під час тематичної презентації «Соціальне страхування на Вінниччині» директор виконавчої дирекції Вінницького обласного відділення Фонду наголосив, що керована ним структура є некомерційною самоврядною організацією, органом, що здійснює керівництво та управління загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, забезпечує фінансування виплат,матеріальних допомог за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, забезпечує контроль за їх використанням. Кошти Фонду не включаються до Державного бюджету України, не підлягають вилученню та використовуються тільки за цільовим призначенням.

За його словами, у 2015 році річний бюджет обласного відділення Фонду становить 221,13 млн. грн. Це на 25 млн. менше проти 2014 року. Зменшення відбулося за рахунок скорочення кількості програм, які традиційно фінансував фонд. Навколо цих програм протягом року триває жваве обговорення щодо їх скасування. Особливо – з боку профспілок і Федерації роботодавців.

«Щотижня обласне відділення Фонду фінансує в середньому на 3,3 млн. грн. Тим самим забезпечуючи 525 страхувальників коштами, що надаються як матеріальна допомога застрахованим особам,- повідомив Віталій Давиденко.

Заклади охорони здоров'я області протягом року видають близько 200 тисяч бланків лікарняних листків. На Фонд покладено питання контролю за порядком їх видачі, продовження та заповнення у взаємодії з органами охорони здоров'я.

Так, у 2015 році було виявлено 2 тисячі листків непрацездатності з порушеннями порядку їх заповнення. Це – 22% від перевірених.Виявлено 618 випадків порушення порядку їх видачі, що складає 7% від перевірених. Спільно із адміністраціями конкретних медзакладів в даних випадках було вжито необхідні заходи.

В обласному центрі,у міській виконавчій дирекції Фонду вже третій рік діє програма обслуговування страхувальників у Прозорих офісах. За цей час надійшло 42 827 звернень від застрахованих осіб міста. В середньому працівниками за день приймається 30-50 застрахованих осіб у кожному з трьох прозорих офісів, а в період пікового навантаження – до 100 осіб упродовж робочого дня.

Повністю презентацію Фонду наводимо нижче.

02_11_2015 – 3х4.ppt











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ