Волинська область: за добу рятувальники загасили три пожежі та врятували життя людині

Волинська область: за добу рятувальники загасили три пожежі та врятували життя людині

03.11.15 16:00 0 638
29 жовтня в області виникло три пожежі у Локачинському, Горохівському районах та обласному центрі.

Так о 12:04 виникла пожежа у селі Волиця Лобачівська Горохівського району. Через коротке замикання електропроводки у господарстві 63-річної власниці зайнялася літня кухня. Працівники державної пожежно-рятувальної частини №22 м.Горохова та місцевої пожежної команди Марянівка за 7 хвилин локалізували пожежу, а за 25 хвилин повністю її ліквідували.

Вогнем знищено холодильник, речі домашнього вжитку, пошкоджені стіни однієї кімнати.

О 00:25 виникла пожежа у цегляному житловому будинку 61-річної мешканки села Великий Окорськ Локачинського району.

До місця події направлено два відділення Державної пожежно-рятувальної частини селищ Локачі та Торчин, а також на допомогу виїхали і працівники місцевої пожежної охорони села Затурці.

Пожежа локалізована о 01:10, а ліквідована о 01:35.

Вогнем знищено 10 м2 дерев’яного перекриття, 50% шиферного покриття.

Причина пожежі – несправність пічного опалення.

О 20:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на вул. Львівській в обласному центрі сталося загорання житлового будинку. До місця виклику направлено відділення Державної пожежно-рятувальної частини №2 та частини спеціальної пожежної техніки м. Луцька. Для ліквідації пожежі залучалось 8 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки.Під час розвідки рятувальники встановили, що пожежею охоплена одна кімната житлового будинку. Їм довелося працювати у складних умовах - сильна кіптява та їдкий дим в охопленій вогнем кімнаті, але досить швидко зорієнтувавшись на місці, вони знайшли 87-річного власника оселі та вивели його на свіже повітря. Начальник варти Іван Шевчук та командир відділення ДПРЧ-2 м.Луцька Тарас Онопрійчук, які допомогли старенькому чоловіку вижити, викликали швидку та повернулись разом із колегами гасити пожежу. А на вулиці погорільцю допомогав прийти до тями пожежний Валерій Крук, який напоїв його чистою водою, відмив лице від кіптяви та прибуттю карети швидкої допомоги передав врятованого до рук медиків.

Пожежа локалізована о 20:37, а ліквідована о 20:39.

Вогнем знищено холодильник, речі домашнього вжитку, пошкоджено стіни.

Причина пожежі - коротке замикання електропроводки.

Управління ДСНС України у Волинській області закликає громадян уникати перевантаження електромережі, слідкувати за її справністю та суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті!

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львові у Червонограді ...

КОМЕНТАРІ