Тернопільському обласному академічному театру актора та ляльки - 35

Тернопільському обласному академічному театру актора та ляльки - 35

03.11.15 08:21 0 571
1 листопада 1980 рокумаленькі тернополяне вперше прийшли на лялькову виставу «Сембо».

усі діти знають, де у Тернополі чекає на них зустріч з казкою. Тому беруть за ручку маму, тата, друзів і ідуть до Тернопільського обласного академічного театру актора та ляльки на вулицю Січових Стрільців, 15. Але так було не завжди. Чи пам'ятає хтось, що перші шість років ляльковий театр прожив у палаці культури «Березіль»? Саме там працювали перші актори театру під керівництвом першого головного режисера народного артиста України Євгена Ткаченко, і саме там діти вперше познайомились з антилопою на ім'я Сембо.

Велика подяка засновнику та першому директору лялькового театру заслуженому працівнику культури України Юліану Кройтору, за те, що1 квітня 1980 року у свої 50 років прийняв на себе керівництво театром та збагатив світ дітей Тернопільщини чудовими спогадами. У лютому 1986 року, театр отримав стаціонарне приміщення, чудово та з любов'ю оформлене як зовні, так і з середині. Спеціально оснащена сцена, затишна зала на 234 місця, акторські кімнати. У майстернях з того часу комфортно працюють люди, без яких створення вистави буде неможливим. Художники, лялькарі, костюмери, декоратори, звукачі та освітлювачі. 1 листопада, театр знову запросив тернополян на виставу «Сембо». Так колектив театру вирішив відзначити свої перші 35 років!

За тридцять п'ять років існування творча група театру створила більш ніж 120 вистав! А усього театр відвідали більш ніж 5000000 дітей та дорослих. Хоча вистава триває не більше ніж один урок у школі – 45 хвилин, іти з театру діти не спішать. Роздивляються фонтани, рибок, черепашок. Але і для дорослих двері театру відкриті. У репертуарі є вистави саме для дорослих. З 1995 року головним режисером театру став режисер-лялькар, заслужений артист України Володимир Лісовий, а директором і художнім керівником у 1997 році був призначений заслужений діяч мистецтв України Іван Шелеп.

Про професіоналізм та талант колективу свідчать і багато нагород, які щороку отримують вистави театру на різноманітних фестивалях, як в Україні, так і за кордоном.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ