У Рівненській області рятувальники організували для вимушених переселенців чергову цікаву і пізнавальну екскурсію

У Рівненській області рятувальники організували для вимушених переселенців чергову цікаву і пізнавальну екскурсію

03.11.15 10:18 0 563
30 жовтня співробітники Служби порятунку Рівненщини організували для родин з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, які наразі проживають в Рівному, екскурсію до багатого на історичні пам’ятки, експонати, колекції та легенди славетного міста Дубно.

Гості зі Сходу відвідали овіяний легендами століть Дубенський замок, що височіє над річкою Іква. Протягом трьох годин дорослі та діти у супроводі екскурсовода із непідробленою цікавістю оглядали архітектурний комплекс одного із найстаріших замків України, який до цього часу несе у собі риси середньовіччя (суворі мури підземель зі склепіннями) парадного стилю (оздоблені ліпленням пишні палаци і такі ж зали), неповторні музейні експозиції та виставки, а також знайомилися із родом князів Острозьких - одних з найбагатших та найвпливовіших магнатів в Україні. Дубенський замок ніколи не був узятий приступом, оскільки був міцно укріплений 73 гарматами і природно – річкою Іквою з її багатокілометровими заплавами. Під стінами замку ламалися татарські списи і шведські шаблі. Тут свого часу зберігалися незліченні багатства привезених трофеїв: коштовний посуд, книги, картини, ікони, зброя і захисне озброєння, хутра, шкури і т.п. Нині Дубенський замок є окрасою Рівненщини та одним із семи чудес «Замків України».

Упродовж усього дня перебування в Дубно вимушених «мігрантів» супроводжували начальник місцевого міськрайонного сектору ГУ ДСНС підполковник служби цивільного захисту Юрій Грицак та психолог Держслужби з НС.

За відгуками екскурсантів, відвідини Дубно справді виявилися цікавими та насиченими. І в дітей, і в їхніх батьків залишилось чимало приємних емоцій, вражень та захоплень від побаченого і почутого в славетному історичному краї.

До речі, за сприяння співробітників Головного управління ДСНС та підтримки керівництва обласної влади громадяни, що тимчасово переїхали зі східних областей на Рівненщину, вже побували в замковому архітектурному комплексі князів Острозьких і Музею книги та друкарства в місті Острог та відвідали культурний центр «Пересопниця», а також багато інших цікавих історичних та пам’ятних місць Поліського краю.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині в нічній ДТП ...
Наступна новина: До учнів Ужгородської школи ...

КОМЕНТАРІ