Вінничина: цьогоріч з державного Фонду регіонального розвитку в область надійшло понад 76 мільйонів гривень (+фото)

Вінничина: цьогоріч з державного Фонду регіонального розвитку в область надійшло понад 76 мільйонів гривень (+фото)

05.11.15 13:10 0 528
4 листопада, під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Гижка відбулася нарада, в ході якої обговорено порядок освоєння коштів, виділених з державного Фонду регіонального розвитку та забезпечення спів фінансування з місцевих бюджетів.

Участь в зібрання взяли директори департаментів ОДА, які виступають замовниками виконання робіт, а також очільники райдержадміністрацій та представники виконкомів міст обласного значення, де розпорядниками коштів є міські, сільські та селищні ради.

«Часу залишилося дуже мало і щотижнева звітність по використанню коштів з Фонду регіонального розвитку є незадовільною. Для Вінницької області виділено 147 мільйонів гривень. І є всі умови для їх освоєння. По перше, не має жодних питань до роботи казначейства, як попередні роки. По-друге - держава вчасно виконує свої зобов'язання, передбачені помісячними розписами. Так, наприклад, жовтневий транш було закрито 10 числа. Через 5-6 днів очікуємо транш за листопад місяць. Тому нагадую, що кошти, які будуть не використані, просто повернуться до державного бюджету. Відтак, нам потрібно акумулювати усі сили», - наголосив Андрій Гижко.

За кошти Фонду регіонального розвитку у Вінницькій області до кінця цього року планують завершити 42 об'єкти. На це передбачено майже 143 млн гривень. Крім того, цьогоріч з Фонду регіонального розвитку надійшло 4,2 мільйони гривень на погашення кредиторської заборгованості за роботи по 11 об'єктам, роботи яких завершилися ще у 2013 році.

Звертаючись до присутніх, заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник зауважив, що відповідальність за використання коштів покладена на всіх однаково, і на профільні служби, і на представників місцевої влади, і на розпорядників та виконавців робіт.

«Звертаю увагу представників Департаментів, казначейства, райдержадміністрацій та місцевих рад, що кожен об'єкт має бути завершений в цьому році. Адже жодна копійка державних коштів не має бути повернута в державну скарбничку. Кожен особисто буде відповідати за невиконану, або неякісно виконану роботу» - наголосив Василь Броварник.

Загалом із 147 мільйонів гривень, частина коштів – понад 76 млн грн., уже поступила і освоюється.





























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тячівщині зіткнулися ...
Наступна новина: Статут територіальної ...

КОМЕНТАРІ