Енергоефективні заходи у Тернополі дозволяють економити до 60%

Енергоефективні заходи у Тернополі дозволяють економити до 60%

05.11.15 11:33 0 475
У Тернополі триває реалізація «Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду». Завдяки цій програмі в гуртожитку на вул. Лук’яновича, 1 було відкрито перший в житловому фонді міста індивідуальний тепловий пункт погодного регулювання, за який мешканці оплатили лише 30% загальної вартості (а це 30 грн. за квадратний метр опалювальної площі). Відтак, у всіх кімнатах будинку стало тепліше, а гаряча вода тепер подається цілодобово.

Відповідно до попередніх показників, за жовтень мешканці будинку зекономили майже 60% тепла (разом мешканці будинку оплачуватимуть 763,53 грн. за добу, а такий же будинок без ІТП - 1907, 65 грн.). Саме тому встановлення ІТП мешканцям окупиться менше, ніж за один опалювальний сезон.

«Звертаюся до тернополян долучатися до реалізації проекту термомодернізації та встановлювати індивідуальні теплові пункти на умовах співфінансування, коли міська рада виділяє 70% коштів на встановлення цього пункту, а мешканці - 30%. Сподіваюсь, що за прикладом цього будинку заявок на утеплення фасадів та встановлення ІТП від тернополян поступатиме більше, - зауважив Сергій Надал. - Також ми готуємось збудувати такі ж ІТП за програмою, яку фінансуватиме Європейський банк реконструкції та розвитку».

Дізнатися детальнішу інформацію щодо утеплення будинків, встановлення ІТП чи інших заходів з енергоефективності у житлових закладах Тернополя можна у секторі з питань енергоефективності управління ЖКГ за адресою вул. Коперника, 1 каб. 209 та за телефоном 52-58-33, е-mail gkge@ukr.net.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Львівщині працівники ...

КОМЕНТАРІ