Розбиту дорогу на Тернопільщині скоро відремонтують

Розбиту дорогу на Тернопільщині скоро відремонтують

05.11.15 09:31 0 680
Погана дорога між селами Могильниця та Ласківці стала причиною того, що автобуси, автомобілі змушені їхати до райцентру з Ласковець через Буданів, а не через Могильницю. В результаті доводиться долати зайві 10 км відстані. Усе це несе за собою додаткові фінансові витрати, адже автомобільний транспорт на дорогу затрачає більше пального. Критичною ситуація стає взимку. З першим снігом проблема загострюється. Не зі своєї волі жителі Ласковецького куща стали заручниками поганої дороги.

З проблемою селян ознайомився голова райдержадміністрації Юрій Ништа та зініціював проведення ремонту дороги Могильниця-Ласківці, а також внутрісільських доріг населених пунктів Ласківці, Могильниця, Романівка на умовах співпраці райдержадміністрації, Служби автомобільних доріг в Тернопільській області та місцевих фермерів.

З цією метою 3 листопада у приміщенні Ласковецької сільської ради голова РДА Юрій Ништа провів нараду за участю начальника Служби автомобільних доріг в Тернопільській області Богдана Юлика та керівників сільськогосподарських підприємств, які орендують землі в селах Ласківці та Могильниця – Романа Когута, Івана Грошка, Романа Апостола та Богдана Сивака.

В першу чергу учасники наради визначились із кілометражем дороги, що підлягає повноцінному ремонту. Далі було обговорено питання технології виконання дорожньо-будівельних операцій, зокрема вибір технологічного методу проведення ремонту дорожнього покриття. Оскільки надворі листопад та йде зима, технологія покриття асфальтобетоном, яка застосовується дорожниками зараз не підходить. Богдан Юлик запропонував іншу технологію (покриття дьогтем), яка застосовується на місцевих дорогах, є менш вартісною, проте досвід показує, що дорожнє полотно стоїть тривалий час.

Під час наради було вирішено, що капітальний ремонт дороги проводитиметься у два етапи: зараз – ямковий ремонт (латання щебенем), а навесні – встановлення загального покриття. Також обов'язково треба зробити відведення води з проїжджої частини.

«Ми повинні врахувати усі моменти, роботи виконати якісно та дати людям гарантію, що термін служби відремонтованої дороги буде на роки, а не на декілька місяців, — зауважив Юрій Ништа».

Керівники сільськогосподарських підприємств підтримали очільника району та висловили готовність допомогти у ремонті дороги.

Спеціалісти Служби автомобільних доріг в Тернопільській області проведуть оцінку дороги, яка стане основою для фінансування і приблизного обсягу виконання ремонтних робіт.

голова райдержадміністрації Юрій Ништа виїхав на внутрішньо сільські дороги Могильниці і Романівки з метою вивчення найбільш проблемних моментів. Керівник району зустрівся із головами місцевих рад, депутатами районної ради. У розмові було визначено першочергові роботи, які потрібно виконати в ході ремонту доріг.

Юрій Михайловим вислухав думку селян, адже вони тут живуть, а відповідно проблемні ділянки доріг знають якнайкраще.

«Ви самі знаєте, що потрібно робити в першу чергу, а зі сторони влади буде допомога і підтримка. Тим більше, що запорука розвитку сіл – це якісні дороги, — підсумував Юрій Ништа».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Громадська організація ...

КОМЕНТАРІ